23 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

SOS Costa Brava inicia una ronda de contactes amb els Ajuntaments del territori

Demana als Ajuntaments que els facin costat i reclamin la redacció d’un Pla Director que opti per la preservació de la costa, entre d'altres mesures

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Plataforma SOS Costa Brava ha posat en marxa una ronda de contactes amb els Ajuntaments de la zona per tal de traslladar-los el posicionament de les Associacions ecologistes i Entitats de defensa davant del Pla Director Urbanístic de sòls (PDU) no sostenibles del litoral gironí.

Demanen als consistoris que els facin costat davant la Generalitat de Catalunya i que reclamin la redacció d’un Pla Director que opti per la preservació de la costa, així com també per la desclassificació massiva de tots els sòls urbanitzables pendents de desenvolupar com, per exemple, aquells que tenen pendents superiors als 20% i dels sòls que s’ubiquen a primera línia de mar i que tenen un alt valor natural i paisatgístic. 

Una de les primeres trobades ha tingut lloc a Pals, el dia 25 d’octubre, on es varen reunir amb l’Alcalde i Regidor d’Urbanisme. L’entitat els va traslladar i transmetre “la gran oportunitat que suposa el Pla Director actualment en redacció per fer un canvi de rumb en la política urbanística i per incorporar els principis de sostenibilitat, de protecció de les dunes i les pinedes mediterrànies, dels boscos, els espais amb valors paisatgístics i de connectivitat natural, en el planejament del municipi”. També van demanar al consistori que instin al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que es desclassifiquin els sectors pendents d’urbanitzar i de tots aquells àmbits que permeten creixements urbanístics per sobre dels 1.000 habitatges nous a la platja de Pals.

On també han fet especial menció és en la preservació i recuperació dels valors naturals a la zona de Radio Liberty. Han proposat enderrocar les antigues edificacions i que es recuperin els espais dunars, apostant per la millora dels accesos a la platja amb passeres i itineraris naturals i posant en valor l’espai.

SOS Costa Brava recorda que reclamen la no privatització de l’espai, i aposten per “la col·laboració de totes les Administracions Públiques amb competències en la matèria –l’Estat en tant que titular dels terrenys, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Pals-, per la recuperació de l’espai públic, dels valors naturals de la zona i que es descarti definitivament el Projecte d’atorgar una concessió administrativa privatitzant l’ús dels terrenys”, afegeixen.

La reunió amb l’Ajuntament de Pals asseguren que va ser molt profitosa i esperen que es pugui obrir una línia de diàleg i col·laboració per salvaguardar els espais naturals. La plataforma té previst trobar-se amb altres responsables de diversos municipis com Cadaqués i Begur. També està pendent de concertar altres reunions per tractar “la greu situació urbanística de la Costa Brava i els creixements desmesurats previstos en els planejaments vigents amb d’altres municipis afectats”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -