24.1 C
Pals
Dijous, 24 setembre 2020

SOS Costa Brava inicia una ronda de contactes amb els Ajuntaments del territori

Demana als Ajuntaments que els facin costat i reclamin la redacció d’un Pla Director que opti per la preservació de la costa, entre d'altres mesures

El més llegit

La Policia Local de Begur deté la persona que trencava les barreres del camí vell de Tamariu

Aquesta matinada, la Policia Local de Begur ha detingut la persona que feia malbé les barreres del camí vell de Tamariu.

Comencen les obres del Camí de Ronda de Palamós

Les obres del port Marina de Palamós ja han començat. La reforma del camí de ronda ha aixecat polseguera. Segons...

Avui surt a les llibreries el llibre Ànima de Tramuntana, de Núria Esponellà

La nova obra de Núria Esponellà, Ànima de Tramuntana, guanyadora del 53è premi Prudenci Bertrana, sortirà avui a les...

Una quarantena de voluntaris recullen prop de 190 kg de residus a la Gola i a les cales Montgó, Ferriola i Pedrosa, de Torroella...

Aquesta acció ha amb la participació de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit, l’Associació Base A i...
- Publicitat -

La Plataforma SOS Costa Brava ha posat en marxa una ronda de contactes amb els Ajuntaments de la zona per tal de traslladar-los el posicionament de les Associacions ecologistes i Entitats de defensa davant del Pla Director Urbanístic de sòls (PDU) no sostenibles del litoral gironí.

Demanen als consistoris que els facin costat davant la Generalitat de Catalunya i que reclamin la redacció d’un Pla Director que opti per la preservació de la costa, així com també per la desclassificació massiva de tots els sòls urbanitzables pendents de desenvolupar com, per exemple, aquells que tenen pendents superiors als 20% i dels sòls que s’ubiquen a primera línia de mar i que tenen un alt valor natural i paisatgístic. 

Una de les primeres trobades ha tingut lloc a Pals, el dia 25 d’octubre, on es varen reunir amb l’Alcalde i Regidor d’Urbanisme. L’entitat els va traslladar i transmetre “la gran oportunitat que suposa el Pla Director actualment en redacció per fer un canvi de rumb en la política urbanística i per incorporar els principis de sostenibilitat, de protecció de les dunes i les pinedes mediterrànies, dels boscos, els espais amb valors paisatgístics i de connectivitat natural, en el planejament del municipi”. També van demanar al consistori que instin al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que es desclassifiquin els sectors pendents d’urbanitzar i de tots aquells àmbits que permeten creixements urbanístics per sobre dels 1.000 habitatges nous a la platja de Pals.

On també han fet especial menció és en la preservació i recuperació dels valors naturals a la zona de Radio Liberty. Han proposat enderrocar les antigues edificacions i que es recuperin els espais dunars, apostant per la millora dels accesos a la platja amb passeres i itineraris naturals i posant en valor l’espai.

SOS Costa Brava recorda que reclamen la no privatització de l’espai, i aposten per “la col·laboració de totes les Administracions Públiques amb competències en la matèria –l’Estat en tant que titular dels terrenys, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Pals-, per la recuperació de l’espai públic, dels valors naturals de la zona i que es descarti definitivament el Projecte d’atorgar una concessió administrativa privatitzant l’ús dels terrenys”, afegeixen.

La reunió amb l’Ajuntament de Pals asseguren que va ser molt profitosa i esperen que es pugui obrir una línia de diàleg i col·laboració per salvaguardar els espais naturals. La plataforma té previst trobar-se amb altres responsables de diversos municipis com Cadaqués i Begur. També està pendent de concertar altres reunions per tractar “la greu situació urbanística de la Costa Brava i els creixements desmesurats previstos en els planejaments vigents amb d’altres municipis afectats”.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Museu de la Pesca de Palamós estrena una audioguia vinculada a la subhasta del peix

El Museu de la Pesca de Palamós estrena aquest divendres un audioguia gratuïta per a tot el públic que visiti la llotja del peix.

La cuina de l’Empordanet dóna 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès van decidir col·laborar en la campanya ‘Restaurants que es mullen’, gràcies a la qual s'han pogut destinar 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

El Consell Comarcal del Baix Empordà crea un comitè de coordinació pels casos d’emergència

Dimarts passat, la Junta de protecció civil del Baix Empordà es va reunir amb l’objectiu de millorar les respostes davant dels episodis d’emergència com...

El Consell Comarcal del Baix Empordà renova la senyalització de senderisme a l’entorn del Puig Segalar

Aquest estiu, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha col·locat als municipis d'Albons i de La Tallada d'Empordà nous senyals de...

L’Ajuntament mostrarà en viu el procés de restauració dels gegants de Torroella de Montgrí del segle XVIII

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la restauració de les figures velles dels gegants de la vila, que es troben custodiades i són visitables al Museu de la Mediterrània.

Altres notícies