20.9 C
Pals
Dilluns, 11 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Un any de la plataforma SOS Costa Brava

Sergi Nuss, portaveu de la plataforma, ha fet balanç de les actuacions durant el primer any en una entrevista a Ràdio Capital

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Un any de la plataforma SOS Costa Brava
Loading
/

El 4 d’agost de 2018 es va crear la plataforma SOS Costa Brava, que agrupa 31 entitats locals, amb l‘objectiu d’aturar projectes urbanístics previstos al litoral gironí i que posen en risc el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava.

En una entrevista a Ràdio Capital, Sergi Nuss, portaveu de la plataforma, ha valorat positivament el primer any d’activitat perquè des de l’entitat destaquen que han pogut aturar diversos projectes urbanístics. De fet, afirma que han complert objectius a curt termini, com frenar la gran onada d’expansió urbanística de la costa gironina i també a llarg termini, ja que la Generalitat està redactant un Pla Director Urbanístic per revisar 165 sectors edificables al llarg del litoral.

El municipi de Begur és una de les zones més afectades per la construcció. L’entitat va posar el focus en 21 casos urbanístics més “flagrants” entre els que en destaquen 7, quatre dels quals (POUM de Pals, Pineda d’en Gori a Palamós, Jardins de Cap Roig a Palafrugell i Aiguafreda a Begur) al Baix Empordà. En certa manera, culpabilitzen als ajuntaments i a la Generalitat que això passi. En 20 anys els ajuntaments no han revisat els seus plans urbanístics i la Generalitat ha autoritzat plans urbanístics inèdits. Nuss assegura que es tracta d’una responsabilitat doble.

 

 

El portaveu ha fet especial menció en la necessitat de salvaguardar la costa per fer que el turisme de les poblacions de la Costa Brava sigui de qualitat. Des de la plataforma insten a la Generalitat a comprar aquells terrenys per evitar la construcció de grans infraestructures i mantenir així el patrimoni natural de la zona. N’és un exemple la Pineda d’en Gori.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera:

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Alliberen 5 turons europeus al Baix Ter per mirar de recuperar l’espècie

Aquest dijous s'alliberaran més exemplars a l'espai Raimat Natura de Lleida, on es vol crear una nova població com a prova experimental. També se'n preveuen alliberar a la zona de l'Albera (Alt Empordà).
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -