30 C
Pals
Dissabte, 13 agost 2022
- Publicitat -

Un any de la plataforma SOS Costa Brava

El 4 d’agost de 2018 es va crear la plataforma SOS Costa Brava, que agrupa 31 entitats locals, amb l‘objectiu d’aturar projectes urbanístics previstos al litoral gironí i que posen en risc el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava.

En una entrevista a Ràdio Capital, Sergi Nuss, portaveu de la plataforma, ha valorat positivament el primer any d’activitat perquè des de l’entitat destaquen que han pogut aturar diversos projectes urbanístics. De fet, afirma que han complert objectius a curt termini, com frenar la gran onada d’expansió urbanística de la costa gironina i també a llarg termini, ja que la Generalitat està redactant un Pla Director Urbanístic per revisar 165 sectors edificables al llarg del litoral.

El municipi de Begur és una de les zones més afectades per la construcció. L’entitat va posar el focus en 21 casos urbanístics més “flagrants” entre els que en destaquen 7, quatre dels quals (POUM de Pals, Pineda d’en Gori a Palamós, Jardins de Cap Roig a Palafrugell i Aiguafreda a Begur) al Baix Empordà. En certa manera, culpabilitzen als ajuntaments i a la Generalitat que això passi. En 20 anys els ajuntaments no han revisat els seus plans urbanístics i la Generalitat ha autoritzat plans urbanístics inèdits. Nuss assegura que es tracta d’una responsabilitat doble.

 

 

El portaveu ha fet especial menció en la necessitat de salvaguardar la costa per fer que el turisme de les poblacions de la Costa Brava sigui de qualitat. Des de la plataforma insten a la Generalitat a comprar aquells terrenys per evitar la construcció de grans infraestructures i mantenir així el patrimoni natural de la zona. N’és un exemple la Pineda d’en Gori.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera:

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios