13.7 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

SOS Palafrugell presenta al·legacions contra el Projecte d’Urbanització a Aigua Xelida

Aquest és el tercer escrit que es presenta a l'Ajuntament de Palafrugell

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Palafrugell i SOS Costa Brava van presentar dimarts passat el tercer escrit d’al·legacions a la urbanització d’Aigua Xelida que s’està construïnt on abans hi havia el bosc d’Aigua Xelida. Han presentat aquest escrit a l’Ajuntament de Palafrugell. Des de l’organització ja van realitzar al·legacions durant el mes de juny i juliol contra el Pla de Millora Urbana, però aquesta tercera al·legació es fa contra el Projecte d’Urbanització.

L’al·legació demana d’una banda que es paralitzi la tramitació del Projecte d’Urbanització i, també, del Projecte de Millora Urbana. Eduard de Ribot, adovcat i portaveu de SOS Costa Brava, explica que aquesta suspensió respon a l’acord de suspensió de llicències a la zona de la costa que es va impulsar el passat mes de maig.

A més, Eduard de Ribot recorda que encara no s’ha aprovat el Pla de Millora Urbana d’Aigua Xelida, per tant, no es pot aprovar el Projecte d’Urbanització. El que ha fet l’ajuntament és aprovar inicialment ambdós plans, segons explica l’advocat de SOS Costa Brava. Eduard de Ribot afirma que des d’ambdues associacions porten fent al·legacions al consistori des de l’any 2018 en zones com la d’Aigua Xelida i encara no han rebut resposta

Els punts exposats per SOS Costa Brava

Des de SOS Palafrugell i SOS Costa Brava, en una publicació a Instagram, invoquen que no es pot aprovar el Projecte d’Urbanització sense abans haver aprovat el Pla de Millora Urbana que el legitima i l’habilita. També invoquen l’excés de pendents, la naturalesa forestal, la inexistència d’aixecament topogràfic, la manca d’Estudi geotècnic, entre d’altres arguments.

A més, insten que s’incorpori aquest àmbit als sectors i polígons que han estat objecte de suspensió recent per part de l’Ajuntament de Palafrugell, doncs l’àmbit té les mateixes característiques d’aquells suspesos.

Eduard de Ribot recorda que des del consistori es van comprometre, en un debat convocat per SOS Costa Brava i SOS Palafrugell l’any 2018, a estudiar l’ús de terrenys com aquest que s’està transformant a la zona d’Aigua Xelida. A més, l’advocat demana que s’estudiï la possibilitat de crear el patrimoni públic de sòl per que es pugui preservar i es deixi d’urbanitzar en zones com la del bosc d’Aigua Xelida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

En marxa el Projecte Rossinyol al Baix Empordà

A finals del mes de novembre, el Projecte Rossinyol es va posar en marxa en municipis de tota la província de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -