24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

St Jordi Km0 Sostenible

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
St Jordi Km0 Sostenible
Loading
/

Bon dia de Sant Jordi, Santa Jordina, dia del llibre i de la Rosa.

Avui a casa nostra acostumem posar a la cassola la cultura i l’amor i fer un bon guisat de celebració. La paraula “cultura” just prové del terme “conrear”, símil del creixement en un procés de cultiu. Cada Sant Jordi celebrem que tenim unes costums basades en uns valors humans: La nostra cultura. La catalana amb una identitat singular, universal amb tarannà innovador, creatiu,  capacitat d’absorció de diferents influències i amb valors de convivència i tolerància.

L’Empordà, territori obert de cap a cap a la Mediterrània i porta important d’Europa hem forjat aquesta cultura amb un component artístic important en diferents àmbits: cuina, música, art i literatura de gran qualitat. quin orgull! d’estar visquen en un reducte de món que hi ha de tot, també bons escriptors/es actuals i persones que comuniquen la importància de cuidar el planeta.

Dones, si heu d’escollir algún llibre que sigui d’autoría empordanesa i si pot ser d’alguna editorial d’aquí com ara Edicions Sidillà que estan celebrant el seu desè aniversari.

Homes, la meva recomanació per aquest Sant Jordi és animar-vos a què si heu de comprar alguna flor tingueu en compte: el Km0, la part ecològica, la sostenibilitat, el residu zero, …

Si compreu, ja sé que és molt fàcil tocar una tecla, passar la tarja i obrir la porta al paquet que et ve de qui sap on, jo recomano alimentar el comerç local km0, les llibreries dels pobles, petits negocis de gran valor cultural. I si no compreu, feu rular els llibres, compartiu-los, passeu-los, una bona manera de reutilitzar i de practicar la sostenibilitat.

Si aneu a  comprar diversos llibres penseu en portar-vos la bossa de roba de casa, prioritzeu els contes dels menuts lliures de plàstics, compreu al lloc més proper que hi podeu anar a peu o amb bicicleta, escolliu llibres amb missatges que ens ajudin a fer un món millor.

Si el llibre és de paper reciclat i tinta ecològica, més sostenible. Per cert, a l’Empordà també tenim la sort de tenir impremta ecològica: la impremta Montserrat de Figueres.

I de flors, la Maren de’@hortadelaviola en té de tots colors i olors, ben sostenibles.

L’Eva de @lacandivora ha fet roses de carmel eco molt boniques i la Mònica de @lacookessabio n’ha fet unes eco, veganes, de pasta de full, poma i canyella, un postre exquisit que fins i tot les porta a domicili.

Com veieu són detalls molt originals, una bona manera de caminar cap a un món més sostenible tot celebrant aquest dia tan bonic de la cultura i l’amor.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios