27.9 C
Pals
Divendres, 12 juliol 2024
- Publicitat -

Stop Macro Parc Eòlic denuncia manca de transparència en la tramitació del Plemcat

La plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí reclama transparència sobre la selecció d'empreses i criteris ambientals per al projecte Plemcat al golf de Roses. Exigeix detalls sobre la convocatòria, finançament i possibles avaluacions ambientals de l'Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya (IREC). Sener, X1 Wind i Esteyco han estat seleccionades per desenvolupar prototips. El projecte, amb un pressupost de 80 milions d'euros, espera finalitzar abans del 2025

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí ha expressat la seva preocupació per la falta de transparència en el procés de desenvolupament de la plataforma d’assaig Plemcat, exigint detalls sobre la selecció de les empreses participants i els criteris ambientals del projecte. En una comunicació dirigida a l’Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya (IREC), la plataforma ha sol·licitat informació sobre diversos aspectes del procés, incloent els procediments de selecció d’empreses, la destinació del finançament, així com si el projecte es sotmetrà a una avaluació ambiental pública. Han expressat inquietud especialment per la selecció de tres empreses per desenvolupar prototips al Plemcat, destacant que una filial del grup promotor del Parc Tramuntana ha rebut la millor puntuació.

La plataforma ha demostrat un interès continuat en qualsevol desenvolupament relacionat amb l’energia eòlica al golf de Roses, insistint en la seva participació com a part interessada en els processos de tramitació del projecte. Han demanat també detalls sobre els fons assignats per l’IREC al Plemcat, els permisos necessaris per avançar amb el projecte, i el procés contractual per a l’extracció de mostres marines prop de Sant Pere Pescador.

La selecció de les tres empreses per instal·lar prototips al Plemcat, incloent-hi la companyia basca Sener, la catalana X1 Wind i l’empresa canària Esteyco, ha estat confirmada per l’Institut d’Investigació en Energia de Catalunya, amb altres tres empreses en llista d’espera. Amb un pressupost de 80 milions d’euros, el projecte Plemcat té com a objectiu estar operatiu abans de desembre del 2025, amb l’inici dels treballs de prospecció marina ja en marxa. Stop Macro Parc Eòlic Marí manté la seva postura crítica davant la manca de transparència en aquestes iniciatives, sol·licitant una major inclusió i informació en els processos de decisió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[AGENDA] Què puc fer avui, 12 de juliol?

Des de Ràdio Capital, fem una selecció de les millors activitats culturals i esportives que hi ha per la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -