20 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

El pagès desaparegut a Calonge segueix sense aparèixer, set dies després

Joan Rosselló, viticultor de 43 anys de Calonge, va desaparèixer el 30 de març després de sortir cap al seu vinyet. Malgrat una intensa recerca amb equips d'emergència, voluntaris i gossos en els boscos propers, no s'ha trobat cap pista. La seva desaparició va ser denunciada pels Mossos d'Esquadra, que continuen la recerca, incloent l'ús de dades de geolocalització del seu telèfon. Rosselló havia visitat mercats de la zona el dia de la seva desaparició, vestint pantalons texans i una jaqueta grisa.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una intensa operació de cerca que va involucrar equips d’emergència, voluntaris i gossos durant el dissabte i diumenge en una extensa àrea de camps i boscos prop de les Gavarres no va aconseguir trobar cap indici de Joan Rosselló, un viticultor de Calonge desaparegut.

Rosselló, de 43 anys, va ser vist per última vegada el dissabte 30 de març, sortint de casa seva, el Mas Fonalleras a Calonge, cap al seu vinyet, on tenen un dipòsit amb varietats de vinyes i una cabana utilitzada com a refugi. Segons explica la periodista Tura Soler a El punt avui, es calcula un temps de trajecte de trenta minuts des de la seva casa fins al dipòsit, i trenta minuts després de la seva sortida, el seu telèfon es va apagar i no va tornar a establir contacte amb la seva família, amics o col·legues.

La seva esposa, també part del grup dedicat a la recuperació de vinyes i al vi tradicional local, no es va alarmar quan Rosselló no va tornar aquella nit, ja que de vegades passava la nit a la cabana. No obstant això, la seva absència va continuar el diumenge sense que ningú el veiés o respongués al seu telèfon.

Finalment, la seva esposa i un company, després de verificar que Rosselló no estava a la cabana del dipòsit, van denunciar la seva desaparició als Mossos d’Esquadra, qui van iniciar una investigació i van activar els equips de cerca. Al llarg de la setmana es van realitzar batudes en cerca de pistes, començant per la zona més propera al lloc de partida. Els gossos de rastreig van seguir un rastre per un quilòmetre, però el van perdre a l’àrea de Mas Gil, en un encreuament de camins. La cerca es va ampliar i es va crear un grup de WhatsApp per alertar a aquells que freqüenten el massís de les Gavarres, advertint sobre coves i pous de gel abandonats que podrien ser perillosos. Aquest cap de setmana, es va organitzar una cerca especial amb l’ajuda de caçadors, grups de motoristes amb permís especial per recórrer els camins i gossos entrenats, però els equips de cerca, amb base al cementiri de Calonge, es van retirar diumenge a la tarda sense trobar cap rastre. Els Mossos estan intentant obtenir les dades de geolocalització del telèfon mòbil de Rosselló per acotar la zona de la seva última senyal i així redirigir la cerca.

Rosselló va realitzar activitats normals el dia de la seva desaparició. Al matí, va estar al mercat de Palamós venent productes del seu hort i vi de producció pròpia. A la tarda, va visitar el mercat medieval de Calonge amb els seus dos fills d’una relació anterior. Cap al vespre, va informar a la seva esposa que sortiria a caminar, i des de llavors, no se n’ha tornat a saber res. Els Mossos van publicar divendres a les xarxes socials un avís de la seva desaparició, detallant que portava pantalons texans, un jersei gris amb taques negres i una jaqueta gris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’estació d’autobusos de Palamós tindrà 7 andanes i està previst que hi passin 243.000 passatgers a l’any

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -