13.7 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Suposat atac sexual a una noia de 12 anys a la Bisbal

Els fets van succeir el passat mes de juny i els presumptes responsables serien companys d'institut de la víctima d'edats d'entre 12 i 14 anys

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Es presumptes responsables són companys d’institut de la víctima i tenen edats d’entre 12 i 14 anys, segons El Punt Avui. En plena Festa Major, ha transcendit aquests fets suposadament ocorreguts el passat mes de juny a la Bisbal, que estan sent investigat pels Mossos, el jutjat de la Bisbal i la Fiscalia de Menors.

Tot va començar a partir de la informació que unes companyes de la víctima van fer arribar l’oficina de relacions amb la comunitat de la comissaria dels Mossos a la Bisbal, i les investigacions policials van semblar confirmar en principi els fets denunciats, que apuntarien que cinc nois van fer despullar la noia en una fàbrica de terrissa abandonada a la Bisbal, li fan fer fotos i després la van coaccionar per abusar d’ella.

Els Mossos van identificar tot el grup de suposats agressors adolescents i van detenir-ne els dos que tenien edat per ser imputables, és a dir, complerts els 14 anys. Van ser posats a disposició de la Fiscalia de Menors, que va decidir deixar-los sota la custòdia dels seus pares o tutors legals. Respecte als altres tres identificats, menors de 14 anys i per tant no imputables, es va prendre la única mesura procedent que era notificar els fets als seus pares.

Segons el cap de l’oposició Òscar Aparicio, mitjançant un post al seu compte de Facebook: “Durant el ple municipal del mes de juny en el que van succeir els fets va preguntar a l’equip de govern per les mesures preses tant pel que feia a la ajuda a la menor agredida com als seus pares, així com també si s’havia informat als pares de la resta d’usuaris del Casal d’estiu del casal, perquè els rumors que circulaven n’havien neguitejat a molts“. Segons Aparicio, “els pares de la noia víctima d’aquesta agressió estan molt decebuts per la manca de suport del govern municipal, més preocupats en què no transcendís la notícia que no pas a ajudar la víctima i prendre mesures per evitar nous casos“.

L’alcalde Lluís Sais ha respost a Ràdio Capital que: “Des que l’Ajuntament va tenir coneixement d’aquests presumptes abusos (recordo que estem en fase d’investigació), el tema s’ha portat tal i com han recomanat els professionals. És un tema molt delicat, estem parlant de menors, i fer segons quines afirmacions, declaracions o acusacions abans no hagin acabat les investigacions és mesquí i irresponsable“.

L’ajuntament ha fet una crida a la cautela i remarca que s’està seguint escrupolosament el protocol previst. El cas s’està treballant coordinadament amb els Mossos d’Esquadra i els tècnics de l’EAIA (Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència) i els tècnics dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà. S’ha demanat cautela i confidencialitat.

La comissió contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn de la Bisbal segueix posant fil a l’agulla i el Punt Lila continua treballant per tenir presència a les activitats bisbalenques. La Festa Major no en podia ser cap excepció i enguany hi haurà un estand informatiu que s’instal·larà a l’espai de barraques i on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema ‘Només sí és sí’, la comissió continua posant accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Altres notícies