13.6 C
Pals
Dimarts, 22 Octubre 2019
  • Notícies

Santa Cristina suspèn el projecte urbanístic de la Riera dels Molinets

El plenari de Santa Cristina d'Aro suspèn el projecte urbanístic de la Riera dels Molinets per deficiències i irregularitats assenyalades pel consistori

El més llegit

Tanquen el Passeig Marítim i diversos carrers de Platja d’Aro per risc d’inundació

Es tanca i es prohibeix accedit al Passeig Marítim, als camins de ronda i a les cales de la façana marítima

Sobre les protestes de Barcelona

Avui l'Adrià Pujol reflexiona sobre les protestes dels darrers 7 dies a Barcelona, amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem, que ha condemnat els líders independentistes a un total de gairebé 100 anys de presó.

Oberta la convocatòria del Premi Indilletres per a editorials de l’any 2020

El festival es celebrarà el primer cap de setmana de juny però ja s'ha obert la convocatòria per poder presentar-se al Premi Indilletres

El Club de Hoquei de Palafrugell mostra el seu rebuig a la sentència

Cap dels dos clubs, ni el Palafrugell ni el Taradell, van jugar el primer minut de partit

Begur transforma la parcel·la del carrer Sant Pere en un espai verd

Aquest mes d’octubre han començat els treballs d’urbanització de la parcel·la sense pavimentar ubicada entre els carrers Sant Pere i Santa Teresa de Begur. L’espai, que fins ara actuava com a zona d’aparcament per a vehicles, està sent sotmès a diverses tasques d’arranjament que permetran transformar aquest emplaçament en un nou espai verd multifuncional.

El plenari de Santa Cristina d’Aro ha aprovat suspendre el projecte urbanístic de la Riera dels Molinets. En un ple amb un únic punt, s’ha acordat per majoria absoluta desestimar l’aprovació definitiva del pla urbanístic del sector SUD-13 “Riera dels Molinets” fins que la promotora, Inmobiliaria Mar SLU, esmeni les deficiències i irregularitats assenyalades a l’informe emès per l’arquitecta municipal.

El projecte urbanístic de la Riera de Molinets preveia 211 habitatges, dels quals 75 de protecció oficial. Però també hi havia projectat un hotel i un camp de golf de nou forats. Tot això s’escampava per la superfície de 64,2 hectàrees entre la urbanització Golf Costa Brava i la carretera de Solius.

Aquesta suspensió però arriba perquè hi ha forces deficiències segons ha estipulat el consistori de Santa Cristina d’Aro. Ara però, per tirar endavant el projecte urbanístic caldrà esmenar les diferents deficiències. Com per exemple la necessària “actualització de l’estudi” d’inundabilitat perquè no correspon a la memòria del Pla Urbanístic. Narcís Palahí, regidor d’Urbanisme de Santa Cristina d’Aro.

La suspensió ha provocat que el projecte urbanístic de la Riera dels Molinets quedi aturat. De fet, fa més de 20 anys que se’n parla i al maig es va aprovar la primera versió de la proposta del pla parcial. De fet, mentre el plenari l’aprovava, SOS Costa Brava denunciava la proposta d’aquest plantejament urbanístic.

La feina a partir d’ara serà d’Immobiliària Mar, la promotora del projecte urbanístic que haurà de rectificar les diferents esmenes remarcades per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. Un consistori que ha decidit suspendre el projecte urbanístic amb els vuit vots del govern i del regidor de Junts per Santa Cristina i l’abstenció de CiU. El regidor d’Emprenedors però ha estat l’únic a votar en contra de la suspensió. Aquesta nova suspensió es rebrà amb molt bons ulls per part de les entitats ecologistes que esperen salvar la Costa Brava.

Últimes notícies

⚠El Baix Empordà en alerta per acumulació i intensitat de pluja: arriba el temporal de llevant

L'episodi de llevant comportarà precipitacions que poden ser abundants i localment acompanyades de xàfecs tempestuosos. Hi ha activats diversos avisos de perill per acumulació, intensitat de precipitació i mala mar.

L’Associació Carnal de Palamós organitzarà les dues properes edicions de la festa

L'Ajuntament de Palamós invertirà 35.000 euros per cadascuna de les properes dues edicions del Carnaval, que organitzarà l'Associació Carnaval de Palamós, tal i com...

Investiguen un robatori a l’estació d’autobusos Sarfa

El o la lladre va emportar-se presumptament, dues caixes registradores

Palamós reformarà la plaça d’un dels seus miradors més famosos

L'oposició no li dona suport, tot i que també creien que cal actuar per renovar la plaça

Coldplay confirmen un disc doble pel 22 de novembre

Finalment els rumors es confirmen i Coldplay publicaran un disc doble el proper 22 de novembre. El treball es dirà “Everyday life” i inclourà dues parts molt diferents l’una de l’altra, “Sunrise” i “Sunset“. Aquesta informació arriba després que la banda enviés una sèrie de cartes a través de la seva agència de management a…

Més notícies