Accident aeri dels Andes

També conegut com l’accident del vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana, va tenir lloc l’any 1972, quan un avió que transportava un equip de rugbi uruguaià cap a Santiago de Xile, va patir un accident a la serralada dels Andes, a una vall anomenada posteriorment com Vall de les llàgrimes.

En l’accident només van sobreviure 16 de les 45 persones que hi havia a bord, les quals van sobreviure 72 dies al mig de les muntanyes. Es van refugiar de les baixes temperatures i de la meteorologia en el fuselatge de l’avió, que no havia quedat malmès per l’accident. La manca d’aliments i l’instint de supervivència va portar-los a menjar la carn humana dels morts en l’accident.

Se n’han fet pel·lícules i dos anys després de l’accident també un llibre.

Seguim amb més desgràcies xilenes, ara amb el rescat a la mina de Copiacó

L’accident al jaciment de San José va ser un fet ocorregut el 5 d’agost de 2010, que va deixar atrapats a 33 miners a 700 metres de profunditat, quan una part de la galeria en què treballaven es va ensorrar en el jaciment de San José a Xile.

Les tasques de rescat van començar l’endemà i ell 22 d’agost es va trobar amb vida als miners, tot i que no van poder ser rescatats fins al 13 d’octubre d’avui fa 7 anys, després de 33 dies de perforacions per accedir al refugi on els miners estaven atrapats.

Van superar el rècord de supervivència sota terra, gràcies al menjar i altres productes bàsics que se’ls hi va proporcionar per una estreta via de connexió que hi havia amb la superfície.

Stevie Wonder arriba al número 1 als Estats Units amb I just called to say I love you

L’any 1984 va assolir el primer lloc de la llista de senzills dels Estats Units amb aquesta peça que donava nom a una pel·lícula.

Tot i que aquest va ser el tema més important del cantant, les seves cançons feia temps que sonaven i encara ho segueixen fent en l’actualitat.