L’aviació japonesa bombardeja Pearl Harbor, fet que provoca que els Estats Units entrin a la Segona Guerra Mundial

L’atac a Pearl Harbor o Operació Hawaii, va ser un atac sorpresa portat a terme per la Marina Imperial Japonesa contra la base naval nord-americana a l’illa Oahu a Hawaii, durant el matí del 7 de desembre de 1941, el qual va provocar de manera activa l’entrada dels Estats Units a la Segona Guerra Mundial i l’abandonament de la seva política d’aïllament.

Es va preparar com una acció preventiva per evitar que la Flota del Pacífic pogués afectar la guerra d’invasió al qual Japó estava sotmès des de feia un any.

L’atac planejat va consistir en dues onades d’atacs aeris amb un total de 353 avions llançats, que van provocar més de 2000 morts i 1200 ferits. Tot i que va ser una victòria per part del Japó, no va ser tan decisiva com es necessitava.

Japó va declarar la guerra als Estats Units i al Regne Unit i dies més tard, Alemanya declararia la guerra també als Estats Units. A partir de llavors, que s’havia limitat a Europa i Àfrica, es va estendre també a l’Àsia i al Pacífic, i es va convertir en una veritable guerra mundial.

U2 aconsegueixen el número 1 d’àlbums amb Achtung Baby

El vuitè disc dels irlandesos es va editar el 1991 i va suposar el pas més arriscat de la seva carrera, després d’un disc com Rattle and hum.
El disc va arribar aquell any al número 1 de la llista Billboard, impulsat per temes com Fly, One o Mysterious ways.
El disc va ser l’excusa per la gira ZooTV, que va tenir al grup recorrent tot el món durant dos anys.

Neix Tom Waits

I ho va fer a Pomona a Califòrnia, l’any 1949, és conegut tant per la seva faceta de cantant i compositor, com la de pianista o actor, famós per les seves cançons de to aspre, inspirades en escriptors de la Generació beat, com Charles Bukowski.

A finals dels 60 va començar a treballar en els cabarets de Los Angeles, ambient que el va influir molt per a les cançons del seu primer disc, Closing time.

Als anys 80 va participar en algunes pel·lícules com One from the heart de Francis Ford Coppola, per la qual també va compondre la música. També el vam veure a Sota el pes de la llei de Jim Jarmusch o Vides creuades de Robert Altman.

El seu darrer disc és Bad as me, editat el 2011.