3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Salut tanca l’Hotel Trias de Palamós i tancarà La Vostra Llar, que han donat suport assistencial

Aquesta iniciativa ha permès alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris durant la crisi del coronavirus i utilitzar les habitacions dels hotels.

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El CatSalut a Girona ja ha començat a tancar alguns dels hotels que han donat suport assistencial durant la pandèmia de Covid 19, en el marc del projecte Hotels Salut endegat pel Departament de Salut arreu de Catalunya. Així, el dia 8 de maig va tancar l’Hotel Trias de Palamós, i al llarg dels propers dies tancaran l’Hotel La Vostra Llar de Palamós, igual que dos altres fora del Baix Empordà. En total, aquests hotels hauran acollit més de 200 pacients, que hauran suposat més de 2.800 dies d’estada.

Aquesta iniciativa ha permès alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris durant la crisi del coronavirus. L’Hotel Trias de Palamós ha acollit pacients que no podien fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn (ja sigui perquè no tenien un habitatge adequat, per conviure amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment, etcètera), pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics. Per la seva banda, l’hotel La Vostra Llar ha acollit persones amb dependència que residien a centre Palafrugell Gent Gran, amb l’objectiu d’alliberar una planta d’aquest centre per convertir-la en una ampliació de l’Hospital de Palamós. Per tant, aquest establiment no ha acollit pacients amb coronavirus.

Justament La Vostra Llar de Palamós va ser el primet Hotel Salut que es va posar en marxa a la Regió Sanitària Girona, el dia 27 de març, quan va rebre el primer grup de 19 persones. Durant aquests dos mesos i mig l’hotel ha acollit 22 pacients, que han fet més de 550 estades. Aquest té previst tancar les seves portes com a Hotel Salut el proper 22 de maig.

El dia 30 de març es va activar el Trias de Palamós i va ingressar fins el 8 de maig a 21 pacients que van suposar 243 estades. Aquest establiment es va preparar i adaptar per a poder atendre a els pacients amb l’equipament adequat, professionals i serveis necessaris que inclouen serveis d’alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus que ha estat prestant l’empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel. El responsable administratiu del centre s’ha fet càrrec de la coordinació de tots els serveis.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies