23.6 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Santa Cristina organitza activitats de conscienciació contra la violència masclista

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les àrees Punt d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, amb la col • laboració de l’Associació Ermessenda, Mossos d’Esquadra i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, han programat al llarg de este mes de novembre una sèrie d’activitats per commemorar, un any més, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. La programació aplega xerrades, teatre, autoprotecció i caminada reivindicativa, a més de la presentació de la campanya “Cristinenques d’arreu”, amb la participació d’una vintena de dones del municipi. “Malauradament, és fa necessari tornar a denunciar la violència masclista que patim majoritariament les dones i a reivindicar que cal la implicació de tota la societat, homes i dones, institucions, escoles, Governs, empreses, sindicats … per tal d’eradicar aquest tema “, es recorda des del Punt d’Igualtat.

La primera activitat programada és un taller de teatre, que és fara aquest dijous, entre els 18 i 20 hores, a la Zona Jove. El taller, amb perspectiva de gènere, anirà a càrrec de Geòrgia Bonell, que és directora de teatre i actriu. El dilluns 11 de novembre hi haura una xerrada sobre detecció i prevenció d’abusos sexuals durante la infància i adolescència. La xerrada, que tindrà lloc a l’Punt d’Igualtat, a les 18 hores, anirà a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet. Hi haura servei de ludoteca per a infants majors de 4 anys i cal inscripció prèvia. Aquesta xerrada és la primera de cinc més programades dins de l’Cercle d’familias fins al mes de maig.

El dijous 14 de novembre, a la Zona Jove, a les 18 hores, hi haura una dinàmica de grup sobre “De festa, decideix i respecte. El consentiment i l’assetjament a espais d’oci nocturn de la Vall d’Aro “. I una semana més tard, el 21 de novembre, un taller d’autoprotecció per a dones. El taller, que és fara a la sala d’exposicions la Caixa, entre els 17 i els 19,30 hores, anirà a càrrec dels Mossos d’Esquadra. Per més informació i inscripció, cal adreçar-se al Punt d’Igualtat.

I el dia següent, 22 de novembre, tindràn lloc a els actes centrals del Dia Internacional contra la Violència masclista, que és el dilluns 25. Els actes, que tindràn lloc a l’Espai Ridaura, a partir de les 19 hores, s’iniciaran amb la lectura del manifest, que anirà a càrrec de l’Associació Ermessenda. Seguidament, tindrà lloc la performance “Invisibles”, a càrrec del grup de teatre social dirigit per Bonell. I Posteriorment, presentació de la campanya “Cristinenques d’arreu”, amb la implicació d’una vintena de dones del municipi.

El programa continuarà encara el dimarts, 26 de novembre, amb a una caminada reivindicativa. La caminada, que organitza l’Associació Ermessenda, té el punt de trobada a l’Oficina de Turisme, a les 9,30 hores. L’acció reivindicativa passarà pel centre del municipi i rodalies. Finalment, el dijous 28 de novembre, también impulsada per l’entitat local, és farà una xerrada sota el títol “Homes i dones per la igualtat”. La xerrada de cloenda del programa és fara a la sala d’exposicions la Caixa, a les 19 hores

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost. Unes mesures que els comerços del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -