13 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 12/07/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

 

Canvis a la vista a Whatsapp

Whatsapp podria estar preparant canvis importants a la seva aplicació. Segons han publicat diversos mitjans de comunicació en els darrers dies, les imatges es podran editar a més d’afegir efectes. No sorprèn molt aquesta possible nova funcionalitat tenint en compte que el propietari de Whatsapp, és a dir Facebook, és el mateix que el d’Instagram, la popular app per compartir i retocar fotos en xarxa.

Reconeixement d’objectes des del mòbil

El gegant tecnològic Google ha comprat Moodstocks, una start-up francesa especialitzada en el reconeixement d’objectes des del mòbil. Que es pugui fer des del telèfon el lloc des d’un servidor o l’ordinador, és la principal avantatge que ofereix aquesta empresa. Google ja havia donat grans passos cap al reconeixement visual, per exemple, permetent que en buscar en el teva galeria de Google Photos amb paraules clau, t’apareguin imatges sense la necessitat que les haguessis etiquetat abans.

Un altre Tesla accidentat

Un altre cotxe Tesla ha patit un accident, aquest cop sense víctimes, mentre tenia activada la funció de pilot automàtic en una autopista de Pennsilvània (EUA), segons ha informat el diari Detroit Free Press. Tot i que tant del conductor com el passatger no han patit ferides, s’han tornat a activar les alarmes al voltant d’aquest tipus de vehicles i la tecnologia que permet que el conductor es relaxi mentre el seu vehicle el porta de forma automàtica al seu destí.

Fa tot just sis dies, va sortir a la llum la primera mort en un accident en un cotxe Tesla que es desplaçava amb el pilot automàtic activat. Sembla que la imatge del cotxe fantàstic conduint sol i Mikel Knight dormint o relaxat, encara és lluny de la realitat, almenys amb garanties.

Xifrat a Facebook Messenger

Els missatges enviats a través de Facebook Messenger aviat podran ser transmesos de manera xifrada des de l’emissor fins al destinatari. La companyia ha començat aquesta setmana a convidar a alguns dels seus usuaris a provar la nova funció i planeja estendre-la a la resta de comptes abans de la tardor.

Facebook anomena a aquest tipus de missatges “converses secretes” i serà impossible, almenys de moment, que terceres persones o organitzacions puguin desxifrar-les fins i tot si aconsegueixen accedir als servidors de Facebook. La companyia farà servir el mateix protocol de xifrat que ja s’utilitza a WhatsApp.

Creixement de la fibra òptica

El total de llars espanyoles amb connexió de fibra òptica va arribar als 3,9 milions al mes de maig, fet que suposa un increment de 1,8 milions respecte a un any abans.
Segons les dades difoses aquest dijous a la Comissió Nacional dels Mercats i la competència (CNMC), aquest últim mes es va produir un creixement de més de 107.000 línies. El 67,7% del total de línies de fibra correspon a Movistar. Per contra, les línies ADSL van baixar en 1,4 milions durant l’últim any.

Ja disponible la beta del nou iOS10

I els usuaris d’iPhone, iPad i Mac ja poden experimentar amb el sistema operatiu de la propera generació de dispositius d’Apple.
Com en anys anteriors la companyia de la poma ha començat una fase beta oberta al públic que permet instal·lar en els dispositius les versions en desenvolupament del programari que arribarà a la tardor, iOS 10 i macOS Serra. També serà possible provar la nova versió del sistema operatiu del rellotge Apple Watch

Silicon Valley, destinació turística

Silicon Valley s’ha convertit en una destinació turística cada vegada més demandada pels amants de la tecnologia, que viatgen a California per visitar les seus de Google, Facebook o Apple. Una agència cobra 100 dòlars per persona amb un mínim de 25 integrants per grup. Entre les parades més populars hi ha el jardí amb les figures del sistema operatiu Android al campus de Google a Mountain View, la botiga de la seu d’Apple a Cupertino, el cartell amb la icona de “m’agrada” a les oficines de Facebook i el Museu de la Història de l’Ordinador.

Escolta’n l’àudio de l’espai

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -