18.3 C
Pals
Dimarts, 19 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 07/02/17

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 07/02/17
Loading
/

 

Desestimada la demanda de Confebús contra Bla Bla Car

El jutjat Mercantil número 2 de Madrid ha desestimat finalment la demanda presentada contra Blablacar per la Confederació Espanyola de Transport en Autobús (Confebús), en considerar que la plataforma no està sotmesa a la normativa que regula el transport per carretera. El jutge Andreu Sánchez Magre considera “provat” que Blablacar “realitza una activitat aliena a la regulada per la Llei d’Ordenació de Transport Terrestre (LOTT), ja que posar en contacte a particulars amb més o menys requisits, amb un control de pagaments, amb una crítica de les persones intervinents sobre retards o sobre la qualitat d’altres serveis no és una activitat subjecta “a aquesta ordenació.

La sentència no és definitiva i pot ser recorreguda davant l’Audiència Provincial de Madrid, que tornarà a examinar els arguments de la patronal del transport en autobús. En la seva demanda, Confebús sostenía que Blablacar practica una competència deslleial.

Hackeig a un hotel dels Alps

El passat 22 de gener un grup criminal va aconseguir prendre el control del sistema informàtic d’un hotel dels Alps. Va demanar pel rescat dos bitcoins, al canvi actual una quantitat pròxima als 1.500 euros. El director de l’hotel va decidir fer-ho públic per crear alerta i que es prenguin mesures per impedir aquest tipus d’extorsions.

L’amo de l’hotel va confessar que a l’estiu hi va haver un primer intent de hackeig i els va costar diversos milers d’euros restaurar i reforçar la infraestructura informàtica. Tampoc van tenir ajuda de les asseguradores per no contemplar-lo en la pòlissa.

El cost d’una nit al centre alpí en temporada alta supera els 500 euros.

Els gegants tecnològics s’oposen a les mesures de Trump contra els immigrants

Els gegants tecnològics nordamericans han reaccionat amb força a les mesures implantades per Donald Trump contra els immigrants. En general, totes les companyies s’han mostrat crítiques i han fet públic el seu rebuig al veto de l’entrada de ciutadans musulmans als Estats Units. Potser qui més clarament ha mostrat el seu rebuig ha estat Alphabet, l’empresa sota la qual s’engloben les activitats de Google, que ha confirmat que crearan un fons de 4 milions de dòlars per donar suport a associacions d’immigrants.

Airbnb també ha ofert ajuda directa. El seu CEO, Brian Chesky, ha demanat als seus empleats que s’oposin a aquestes mesures i que ajudin als afectats. A més, ha ofert a través de Twitter allotjament gratuït a afectats per les mesures de Trump. Entre altres empreses que també s’han mostrat molt contràries a les noves polítiques, està per exemple Netflix. El seu CEO, Reed Hastings, ha assegurat que les mesures de Trump “faran Amèrica menys segura a causa de l’odi i de la pèrdua d’aliats”.

Per la seva banda, Microsoft i Apple han parlat de forma bastant vaga sobre les mesures. Tim Cook, CEO d’Apple, assegura que la companyia ha elevat una protesta formal a la Casa Blanca, mentre que des de Microsoft han assegurat que donaran suport als empleats afectats per aquestes noves mesures.

Mark Zuckerberg, CEO i fundador de Facebook, s’ha mostrat preocupat, però ha ofert el seu suport a Trump per solucionar el problema dels “immigrants indocumentats” que arriben al país, com els nens. En un post de Facebook, també ha assegurat que haurien d’acollir sempre a “refugiats i aquells que necessiten ajuda”.

Selfies i intel·ligència artificial per detectar càncer de pell

Ben aviat, els selfies podrien servir per detectar tipus comuns de càncer de pell gràcies a la intel·ligència artificial. Segons un estudi publicat a la revista Nature, un grup de desenvolupadors liderat per Sebastian Thrun, professor d’Stanford i antic executiu a Google, ha aconseguit entrenar a una de les intel·ligències artificials de Google per reconèixer melanomes. Ho han aconseguit donant-los un munt de dades, en aquest cas fotografies, i deixant que agrupin els elements comuns. En total, s’han fet servir 18 repositoris de fotografies ‘open-source’ i 129.450 imatges de melanomes. Gràcies a això, la intel·ligència artificial ha après a reconèixer els senyals més comuns, com la inflamació o decoloració de la pell. De convertir-se en una tecnologia fiable i estendre’s més enllà del cercle acadèmic, aquesta eina podria convertir-se en una forma ràpida i de baix cost per a identificar aquest tipus de càncer.

Apple començarà a fabricar iPhones a l’Índia

Apple començarà a muntar iPhones a la ciutat índia de Bangalore, el centre tecnològic del país, en els propers mesos per tal d’ampliar la seva presència en un dels mercats de smartphones de més creixement.
Aquesta notícia reforça la idea que Apple vol entrar al mercat indi com una forma de pal·liar la baixada de vendes i la dura competència a la Xina, un dels seus majors mercats mundials fins al moment. Encara que precisament els fabricants xinesos tenen una gran presència a l’Índia, Apple sembla voler fer-se amb el segment de telèfons d’alta qualitat.

Mentrestant, Samsung es planteja obrir una nova planta de manufactura als Estats Units i està avaluant “noves necessitats d’inversió”, cosa que, segons asseguren, respon a un millor tracte als seus usuaris. La informació ha estat celebrada pel mateix Donald Trump en el seu compte personal de Twitter. Apple també va anunciar fa unes setmanes que estava estudiant la possibilitat de traslladar part de la seva producció als Estats Units.

Nou mòbil de Samsung al MWC?

Samsung ha enviat invitacions per al Mobile World Congress 2017 (MWC) de Barcelona, l’esdeveniment sobre telefonia mòbil més gran del món. A la imatge promocional enviada, es pot apreciar un nou mòbil, de manera que contràriament al que s’havia pensat, sí anunciaran un nou dispositiu a la fira. Per una banda està confirmat que el Samsung Galaxy S8 es presentarà en algun moment de març en el seu propi esdeveniment a Nova York, així que el que presentin durant el MWC serà un altre dispositiu, poder una nova tablet o un avançament del que serà el Samsung S8.

Samsung ha tingut un final d’any molt dur per culpa del Notegate, però els seus ingressos i beneficis no s’han vist del tot afectats, ja que han generat més de 7.000 milions d’euros en el passat trimestre.

Microsoft prepara un Windows al núvol

La publicació ZDNet assegura que Microsoft té gairebé a punt Windows 10 Cloud, una versió simplificada de Windows dissenyada al voltant de les apps que es venen a la botiga del sistema operatiu i que funcionarà bé en ordinadors barats amb menys rendiment.
Microsoft busca així fer amb el seu sistema operatiu el que Google ha fet amb Chrome OS: aconseguir que aquells que necessiten només un ordinador modest per treballar, tinguin un entorn senzill i ràpid en el qual fer-ho sense necessitat de comprar-se un PC molt potent ni per sobre de 500 euros

Les vendes dels Chromebook han superat als EUA a les d’ordinadors d’Apple, el que demostra que l’interès per aquest tipus de producte és més alt que mai.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Font és el Bisbalenc de l’Any 2023

Josep Font ha estat escollit Bisbalenc de l’Any 2023 amb el 31% dels vots emesos. Així ho ha volgut...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -