10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 15/11/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 15/11/2016
Loading
/

<a href=”http://www.ivoox.com/tecnologia-i-oci-digital-15-11-2016-audios-mp3_rf_13761073_1.html” title=”Tecnologia i oci digital – 15-11-2016″>Ir a descargar</a>


Facebook i les eleccions americanes

Mark Zuckerberg ha escrit un post al seu perfil per parlar de les eleccions als EUA i del paper de la seva xarxa social en les mateixes. Segons el CEO de Facebook, les notícies falses són mínimes, no giren només entorn de temes polítics i no està demostrat que hagin influït en la victòria de Trump, com han opinat algunes publicacions nord-americanes.

Les tendències de Facebook són una eina que encara no està disponible a Espanya, però que en el passat ha jugat males passades a Facebook pel suposat posicionament polític d’alguns temes destacats, l’exclusió de certs temes i punts de vista més conservadors i la propagació d’informacions falses.

Un altre web hackejat

AdultFriendFinder és un web de contactes, cites i sexe amb un problema de seguretat important: va patir un hackeig al maig de 2015, quan es van filtrar dades de gairebé 4 milions de persones. I aquest passat octubre, ha patit un altre en què s’han exposat els comptes de 400 milions d’usuaris.

Tot i que el hackeig de 500 milions de comptes de Yahoo s’emporta la palma de 2016, aquest cas també és força greu. Segons la companyia, amb seu a Califòrnia, fins a 700 milions de persones fan servir els seus webs, que aglutinen també pàgines de webcams o el lloc web de la revista Penthouse.
La companyia ha admès problemes amb la seguretat dels seus webs, però no que hagin patit un hackeig.

Error greu d’Spotify

Spotify ha corregit mitjançant una nova actualització un error que portava una mica més de cinc mesos afectant a la seva versió d’ordinadors i que, pel que se sap ara, ha estat força greu. Segons s’ha descobert, el servei de música ha estat escrivint gigabytes de dades escombraries en els discos durs dels seus usuaris des de juny.
Això suposa dos problemes: d’una banda, que això es feia sense que l’usuari ho sabés, sense una opció per parar-lo i perjudicant als usuaris, ja que escriure constantment dades pot reduir el rendiment de l’equip en general. D’altra banda, el disc dur pot patir danys si s’escriu un gran volum d’informació de forma constant, reduint la seva durabilitat.

Menys llibertat a internet aquest 2016

La llibertat a Internet ha patit un altre ensopegada en 2016, reduint un cop més el percentatge de països que no exerceix censura sobre els seus internautes. Segons un estudi de Freedoom House, un 67% de la població mundial viu sota alguna mena de censura institucional de la xarxa.
Segons apunten, cada vegada més institucions estan perseguint usuaris de xarxes socials i d’apps de comunicació per impedir la propagació d’informació, especialment en protestes contra el govern.
L’estudi analitza 65 països i cobreix un 88% del total d’internautes del món. Segons apunta, Xina encapçala la llista dels estats que més censuren el contingut a Internet, seguida de Siria i Iran, que comparteixen segon lloc.

Facebook “mata” accidentalment usuaris

La xarxa social Facebook ha declarat accidentalment com a morts a usuaris vius, reconeixent després de solucionar el problema el divendres que havia comès un “error terrible.”

Els informes dels mitjans van indicar que uns dos milions de memorials errants van ser col·locats en les pàgines de perfils que no tocaven. La xarxa social es va disculpar i va dir que treballava el més ràpid possible per corregir el problema.

Més seguretat a Whatsapp

Els usuaris de WhatsApp amb Android amb accés a la beta de l’app hauran comprovat que, a partir d’aquesta última versió, el servei de missatgeria ofereix una de les opcions de seguretat més sol·licitades en tots els serveis en línia: la verificació en dos passos.

Aquesta mesura és molt senzilla i incrementa molt la seguretat d’un compte d’usuari. En WhatsApp, caldrà registrar un codi de sis xifres i donar una adreça de correu, per si cal recuperar-la. Aquesta clau serà obligatòria per iniciar de sessió amb un número de telèfon.

Google creu que Android no fa competència deslleial

Google creu que Android no competeix de manera deslleial a Europa, cosa que xoca amb el que la Comissió Europea havia dit a l’abril de 2015 i pel que li estaven investigant.
La companyia ha fet pública la seva resposta a través d’un vídeo i d’una publicació al seu bloc oficial, assegurant que “Android no ha causat danys a la competència, sinó que ha fet que augmenti”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -