10.9 C
Pals
Dijous, 18 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 25/10/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Atac hacker mundial
Una onada de ciberatacs massius contra el proveïdor d’Internet Dyn van interrompre la setmana passada el servei de pàgines web de grans companyies i mitjans de comunicació internacionals, com Twitter, Spotify, Amazon, Netflix o The New York Times. L’atac, planejat en diverses fases, va durar gairebé 11 hores i ha estat considerat el més greu dels darrers 10 anys.

Els experts alerten de la falta de seguretat de dispositius quotidians connectats a Internet i adverteixen que l’alliberament del codi que es va usar en els ciberatacs podria permetre la seva rèplica.

Apple denuncia la venda de carregadors falsos a Amazon
Després d’una investigació que ha durat nou mesos, Apple, ha denunciat a Mobile Star, un venedor d’Amazon al qual acusa de vendre carregadors i cables compatibles amb els seus productes com originals. La companyia de Cupertino assegura que l’empresa demandada venia accessoris per a iPhone i iPad que eren anunciats com “originals” i que no tenien “mesures de seguretat necessàries per protegir els usuaris”, cosa que Apple no ha dubtat a qualificar com a “perillós” en la seva demanda.

Seguretat d’Apps
Un informe presentat per Amnistia Internacional deixa seriosos dubtes sobre les mesures de seguretat d’algunes de les més conegudes aplicacions de missatgeria i xarxes socials. L’estudi assegura que l’aplicació social snapchat, que utilitzen cada dia 100 milions de persones, i la de trucades Skype, són vulnerables a l’atac dels ciberdelinqüents o l’espionatge per part de les autoritats.
L’organisme ha elaborat un rànquing en el qual s’avaluen 11 aplicacions basant-se en certs criteris, com el xifrat de la comunicació o la transparència del servei enfront d’una sol·licitud d’accés per part de les autoritats. WhatsApp corona la llista com a aplicació que més punts ha obtingut en aquest anàlisi, seguida de prop per iMessage d’Apple i Telegram.

El cotxe autònom de Tesla
Tesla manté la cursa amb si mateixa per fer del cotxe sense conductor una realitat. I és que els nous models de Tesla, encarregats d’ara en endavant, seran capaços de funcionar de manera autònoma. El sistema actual de Tesla requereix que els humans corregeixin, prestin atenció i prenguin el control de tant en tant. El nou sistema serà capaç de funcionar sense necessitat que una persona ho toqui.

I ara, el Galaxy S7 Edge
Samsung no guanya per a disgustos amb les bateries dels seus telèfons. Ara, qui té un problema, és el Galaxy S7 Edge, que ja ha esclatat en diverses ocasions en diversos punts del món.
El fòrum Phonearena ha sabut a través d’un empleat d’una teleoperadora nord-americana que el Galaxy S7 Edge s’ha incendiat i explotat mentre es carregava amb el carregador que Samsung inclou amb el telèfon. Curiosament, aquest mòbil el va obtenir com a reemplaçament del Note 7 de substitució que ja havia rebut prèviament de la companyia.
A Espanya, hi ha un altre cas confirmat d’incendi d’un S7 Edge. Una malaguenya va informar a Vodafone que el telèfon que havia adquirit per internet a la seva botiga s’havia incendiat mentre conduïa. Samsung assegura estar investigant els fets, que de moment només qualifica com “incident aïllat”.

Menjar a domicili a Facebook
Ja és possible demanar menjar a domicili a Facebook. De moment el servei només està disponible als EUA i no hi ha prevista la seva arribada a Espanya encara que les intencions de Facebook són clares: convertir-se en un espai on els usuaris puguin fer de tot.
A més de demanar menjar, aquesta actualització també permetrà reservar en un restaurant o comprar entrades per al cinema.

Nous Macbook Pro
Apple té planejat un esdeveniment de premsa pel 27 d’octubre, segons informa Bloomberg citant fonts properes de la companyia. En aquesta presentació es veuran per fi els nous Macbook Pro, que portaven des de 2012 amb el mateix disseny i diversos anys sense un canvi en el processador.
Des de fa diverses setmanes, s’havia posat el 25 d’octubre com a dia per a la presentacions dels nous Mac, però sembla que Apple ha endarrerit dos dies els seus plans. El dia 26, Microsoft mostrarà un nou ordinador ‘tot en un’, així com novetats sobre el seu casc de realitat augmentada, per la qual cosa potser això ha tingut alguna cosa a veure.

Reutilització de mòbils
La compra dels telèfons mòbils usats a Espanya s’ha incrementat un 25% en els últims tres anys, segons un anàlisi realitzat per la plataforma ‘online’ Back Market, en el qual es recull, a més, que s’espera que aquest any es reutilitzin dos milions de telèfons intel·ligents.
Back Market ha analitzat a partir de les xifres publicades per les consultores Gartner i Deloitte, la situació del mercat dels telèfons usats a Espanya i ha revelat que els espanyols reutilitzen ja el 10% de tots els telèfons venuts al país.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ambient més fresc amb intervals de núvols i Tramuntana

Dijous de poc confort tèrmic amb temperatura més baixa, cel variable a estones cobert i vent de component nord
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -