11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 28/02/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Barcelona acull fins dijous el Mobile World Congress

El sopar inaugural i les primeres presentacions de mòbils es van fer diumenge, però l’activitat al Mobile World Congress ha començat aquest dilluns. La gran fira de la indústria del mòbil, reunirà fins dijous més de 100.000 congressistes d’arreu del món a Barcelona.

En l’edició d’aquest any, diversos fabricants de mòbils presenten els seus últims models. La tendència és augmentar la superfície de la pantalla i reduir l’espai del que anomenaríem “marc” del mòbil. Algunes marques, a més, també aporten novetats com els aparells resistents a l’aigua, més possibilitats per a la càmera o la velocitat de descàrrega.

Una de les marques que no té previst presentar el seu nou terminal mòbil és Samsung que, tot i això, sí va que donar a conèixer les prestacions de la seva tauleta Samsung Galaxy Tab S3.

Per altra banda aquest 2017 torna a fer-s’hi un forat tot allò que envolta la realitat virtual i les seves aplicacions, en especial els videojocs.

Aquesta edició del Mobile tindrà, entre altres temes d’interès, la millora de la connectivitat amb les possibilitats que introduirà el 5G i també les aplicacions d’internet a tot tipus d’objectes del nostre dia a dia que ens facilitaran la vida.

I una de les sorpreses és la tornada de Nokia, que torna a la vida amb el mític Nokia 3310. Es tracta d’un mòbil de prestacions bàsiques però amb el mateix disseny que el seu predecessor.

Whatsapp renova els estats

WhatsApp ha renovat la seva pestanya d’estats, que porta disponible des del primer dia en què es va llançar l’aplicació. Amb aquesta renovació, es converteix en una còpia de facto d’algunes de les idees de snapchat i coincideix amb el vuitè aniversari de l’aplicació, que es va llançar el 24 de febrer de 2008.
Entre altres de les novetats que s’esperen de WhatsApp per als pròxims mesos, destaquen els missatges que es poden esborrar al mòbil del destinatari o la implementació de perfils verificats per a empreses i comptes de rellevància.

Error que tanca les sessions dels serveis de Google

Des d’aquest dijous 23 de febrer, milers d’usuaris de comptes de Google de tot el món estan sent avisats de forma sobtada que la sessió s’ha desconnectat i que han de tornar a introduir la contrasenya en tots els comptes i en els dispositius afectats. L’inesperat del missatge de connexió ha portat a molts usuaris a pensar que es tractava d’un accés no autoritzat al seu compte i que havien patit un ‘hackeig’.
La desconnexió va afectar als comptes de Google en totes les seves eines: Gmail, YouTube, Google+, Drive o Maps, entre d’altres. Davant la confusió inicial, Google ha avisat a través del seu fòrum d’ajuda que l’error no es deu a una falla de seguretat i que ho estan investigant.

Instagram incorpora els àlbums de fotos

Instagram ha actualitzat la seva aplicació amb l’opció de publicar fins a 10 fotografies en un sol post, o en altres paraules, es pot crear un petit àlbum de diapositives. Les imatges es podran veure una darrera l’altra en l’ordre establert per l’usuari amb tan sols passar el dit per sobre elles. Per diferenciar-les de la resta de publicacions, Instagram ha inclòs un petit panell de punts que indiquen quantes fotos i en quina posició de l’àlbum es troba
l’usuari.

Google denuncia Uber per robatori de tecnologia

Google ha denunciat a Uber per robatori de tecnologia. En una publicació al bloc oficial de Waymo, la marca dedicada als cotxes autònoms, s’acusa un antic executiu de l’empresa de portar-se tecnologia i secrets al passar-se a la competència, a Uber. El text diu que “sis setmanes abans de renunciar al seu lloc, Anthony Levandowski, es va descarregar 14.000 arxius confidencials i de disseny de diversos sistemes de Waymo”.
Les acusacions són serioses i s’arriba a acusar Levandowski de descarregar fins a 10GB de “secrets comercials, arxius de disseny i documentació sobre tests” a un disc dur abans d’esborrar-los del seu ordinador per ocultar el seu rastre. Encara que es culpa principalment a aquest executiu, el text també fa referència a altres empleats de Uber que, suposadament, han participat també en el robatori. Uber ha contestat que examinarà aquestes acusacions “seriosament i que examinarà l’assumpte en profunditat”.

La UE creu que Windows 10 no ofereix suficients garanties de privacitat

L’organisme de la Unió Europea que vetlla per la protecció de dades ha assegurat que les opcions de privacitat de Windows 10 continuen sent insuficients, tot i que Microsoft insisteixi que han fet diverses millores per protegir els seus usuaris.
Segons Reuters, les autoritats europees van escriure a Microsoft l’any passat per expressar la seva preocupació sobre per què Windows 10 no permetia als usuaris conèixer la informació prestada quan feien ús del seu ordinador. En el moment de demanar informació i col·laboració, els investigadors admeten que Microsoft s’ha mostrat cooperativa i receptiva, però asseguren ara que les mesures preses per protegir i informar no han estat suficients.

Microsoft té previst actualitzar una part important de Windows 10 en algun moment de 2017. L’anomenada ‘Creators Update’ inclourà moltes novetats, com una nova interfície per a les aplicacions natives de la Windows Store, així com millores en l’apartat de la seguretat que encara han de concretar.

Google llença “Perspective” per lluitar contra l’assetjament digital

El 47% dels usuaris d’Internet als Estats Units ha patit assetjament. Un 72% ha estat testimoni d’aquest abús. I gairebé un terç s’autocensura a l’hora de posar un missatge, per por de les conseqüències. Aquestes xifres, de l’estudi Assetjament en línia i abús digital de l’Institut de Recerca Data Society, són les que han acabat de convèncer a Google que calia lluitar contra els trolls de la Xarxa i “convertir Internet en un espai més segur”. El gran gegant tecnològic he llençat Perspective, una eina que utilitza intel·ligència artificial per identificar comentaris “tòxics” en les notícies amb l’objectiu que poden ser revisats i exclosos de la conversa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -