14.9 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 07/06/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Detenen un nen de 14 anys per crear un virus similar a Wannacry

Un nen de 14 anys ha estat detingut al Japó per crear un programa de segrest de dades similar a Wannacry.

El noi, estudiant d’una escola secundària d’Osaka, està acusat de crear un “ransomware” a través d’un programari d’encriptació gratuït . L’estudiant, que ha admès les acusacions, el va pujar a una pàgina web estrangera i va ensenyar als usuaris de la plataforma a descarregar-lo i usar-lo, segons fonts citades per l’agència de notícies Kyodo.

Aquest “ransomware”, que s’ha descarregat un centenar de vegades, permetia a l’usuari infectar l’ordinador de la víctima i demanar un rescat en moneda virtual, tot i que encara no s’han confirmat pèrdues econòmiques.

La majoria d’apps cedeixen les dades dels usuaris

Un estudi revela que més del 70% de les aplicacions per a mòbils transmeten dades personals a empreses de seguiment com Google Analytics o l’API Graph de Facebook.

L’estudi deixa clar que molt poques aplicacions fan pública la seva política de privacitat i, en cas que ho facin, sol ser mitjançant extensos documents legals que una persona normal no llegeix i molt menys entén.

Quan s’instal·la una nova aplicació, aquesta demana permís a l’usuari abans d’accedir a la informació personal. Això està bé i, a més, hem de tenir en compte que normalment les aplicacions no podrien funcionar sense l’accés a aquestes dades. El problema és que una vegada que l’app té permís per recollir aquesta informació, pot compartir les teves dades amb qui el seu creador vulgui.

Les torres de control aviat seran història

Una nova tecnologia substituirà les torres de control dels aeroports d’aquí no gaire temps. L’últim trimestre d’aquest any arrenca a Noruega un projecte pilot per a la implantació d’una torre remota que donarà servei a múltiples aeroports. D’aquesta manera les torres de control desapareixeran definitivament del paisatge de molts aeroports. O potser es quedin per a un ús d’emergència o fins i tot, buides, per donar més tranquil·litat als viatgers.

La primera torre remota s’instal·larà a la ciutat de Bodø i, després d’un període de validació i de proves durant sis mesos, estarà a ple funcionament l’abril de 2018. Anirà assumint progressivament el control de nous aeroports fins a tenir sota el seu control els 15 escollits, gairebé la meitat dels que gestiona l’entitat Avinor a Noruega. És previst que el projecte s’estengui a altres països d’Europa i del món.

Augmenten les denúncies per diberdelictes a Espanya

Les denúncies per ciberdelictes a Espanya han augmentat un 22,3% el primer trimestre de 2017 respecte al mateix període de l’any passat i els atacs a infraestructures estratègiques de l’Estat s’han multiplicat per set en dos anys, segons les dades de l’Institut Nacional de Ciberseguretat.

El 25% del total d’usuaris ha patit algun tipus de ciberatac, un percentatge lleugerament superior a la mitjana europea (21%), segons Eurostat.

Algunes autoritats nacionals en el tema han advertit que Espanya no compta amb el pressupost adequat per afrontar aquest tipus d’amenaces. Tres de cada quatre empreses han estat atacades en els últims cinc anys.

Snapchat posa a la venda les seves ulleres a Europa

Les ulleres d’Snapchat han arribat a Europa. L’accessori amb càmera es pot comprar per Internet a 14 països europeus per 149 euros. Fins al moment, només estava a la venda als Estats Units. Les ulleres també s’han pogut comprar durant dos dies de manera física a Barcelona, concretament en unes màquines expenedores itinerants de color groc conegudes com snapbots, que només es queden 24 hores a cada lloc.

Barcelona ha estat una de les cinc primeres ciutats escollides -al costat de París, Londres, Venècia i Munic- per col·locar un d’aquests tòtems. La companyia ha explicat que durant tot l’estiu es podran aconseguir en diferents localitats d’Espanya, Itàlia, Alemanya, França i Regne Unit.

Google bloquejarà anuncis a través de Chrome

Google ha anunciat que el seu navegador Chrome començarà a bloquejar anuncis molestos, tant en ordinadors com en mòbils, a principis de 2018, seguint les directrius de la ‘Coalition for Better Ads’.

Es tracta d’un moviment agressiu per part de Google, que gestiona la publicitat de milions de pàgines webs a través de diferents serveis.
L’eina que construiran per bloquejar anuncis, segons explica la companyia en un comunicat, funcionaria de forma diferent als altres bloquejadors d’anuncis que es poden trobar per Internet.

La publicitat bloquejada serà aquella que reprodueix música de manera inesperada o que força a l’usuari a mirar-la durant deu segons.

Mark Zuckerberg es gradua a Harvard

Mark Zuckerberg ha complert la promesa que sempre havia fet a la seva mare, graduar-se a Harvard. Tal com van fer abans Bill Gates o Steve Jobs, Zuckerberg també va fer un discurs inspirador als seus companys de graduació. El creador de Facebook va animar-los a tenir un propòsit, a tenir cura dels altres, a lluitar per acabar amb les desigualtats i per enfortir el món, com diu, va fer ell.

La història de Facebook va començar el 2004 a la seva habitació a Harvard. Va crear-hi, juntament amb altres companys, un lloc web per connectar els estudiants, un lloc que avui s’ha converit en la xarxa social que utilitzen prop de 2.000 milions d’usuaris.

Proven un software per mesurar el nivell d’atenció a classe

Una escola de negocis francesa serà la primer a provar un software de reconeixement facial per enxampar els alumnes que es distreuen.
Segons publica el diari digital “The Verge”, l’escola començarà a provar al setembre una eina que analitza les cares dels alumnes per saber si s’han distret. Si el sistema detecta que l’alumne no segueix amb atenció, li envia una alerta perquè torni a agafar el fil de la classe.

L’eina fa servir càmeres per analitzar la resposta dels rostres dels alumnes. També és capaç d’avaluar si la classe està generant entusiasme o rebuig, segons si l’expressió és negativa o positiva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -