23.7 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Temporals de mar i de terra

Aquesta darrera setmana el temporal ‘Gloria’ ens ha deixat un Empordà malferit. Primer el mar i després la xarxa fluvial, han malmès platges i roques, cases i camps, carreteres i camins. Diuen que ha estat un dels temporals més importants que ha patit aquest rodal per la intensitat i també per la durada.

Ens costarà Déu i ajuda recuperar la façana litoral, més enllà de la sorra que de ben segur el mar -a poc a poc- tornarà al seu lloc. Caldrà més esforç i molta més inversió per refer els carrers, carreteres, camins i motes.

Segurament la pressa i la falta de planificació ens farà repetir mimèticament les infraestructures malmeses tal com eren abans del pas del ‘Gloria’. Decisions en calent per demostrar que tenim capacitat de reacció davant les inclemències i els desastres, sense voler acceptar que el ‘Gloria’, canviat de nom i dissimuladament, tornarà tard o d’hora.
Tornarem a aixecar murs entre la sorra i el passeig, que un altre temporal tard o d’hora tornarà a derruir. Tornarem a posar sorra a les platges, i encara no ens plantejarem aquelles inversions que, tot i ser més cares que abocar sorra o refer murs, ofereixen més garanties de durabilitat.

Ni pensar però en fer un pas enrere. Valents com som, traurem pit i tornarem a desafiar els elements que encoratjats sempre guanyen.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]

Més àudios