19.3 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Tercera edició dels pressupostos participatius de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró inicia la tercera edició del procés d’elaboració de Pressupostos Participatius amb una dotació de 200.000 euros per a propostes en l’àmbit de les inversions. Com a novetats destaquen l’ampliació de la partida inicial en 50.000 euros i la incorporació del consistori a la plataforma digital Decidim impulsada per la Diputació de Girona. Alhora es mantenen dos dels eixos principals de l’acció: la possibilitat que en la fase de propostes hi pugui fer aportacions qualsevol persona, grup o entitat sense  necessitat d’estar empadronat al municipi; i el dret de vot ampliat al màxim per a empadronats, a partir dels 14 anys, en la fase decisiva final.

Les propostes dels ciutadans es poden presentar del 26 d’abril al 23 de maig, mitjançant el portal web de participació. Simultàniament hi ha dos punts municipals d’accés públic a internet: a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Platja d’Aro i a Ca La Generosa de S’Agaró a l’edifici municipal on hi ha Correus i Televisió Costa Brava. També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro; a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Castell d’Aro; i a Ca La Generosa a S’Agaró. També es poden lliurar en els tallers de debat programats els dimarts 11 i 18 de maig (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, centrats en propostes de mobilitat i accessibilitat; i equipaments i mobiliari urbà respectivament.

En aquesta primera fase, totes les persones vinculades al municipi poden presentar propostes  individualment, en grup o com a entitat. La condició general primària que ha remarcat l’Ajuntament és que cada proposta es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps (per exemple: la creació o reforma d’equipaments municipals, l’adquisició de mobiliari urbà i béns materials, etc.).

El consistori afegeix que també cal que les propostes siguin de competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament, que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal existent, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà del que l’Ajuntament realitza de manera ordinària.

Totes les propostes seran avaluades tècnicament del 24 de maig a l’11 de juny. El dimarts 15 de juny es farà un taller participatiu a l’entorn de les propostes que finalment accediran a la fase de votació -tenint en compte l’interès comú, l’impacte positiu sobre el municipi i la seva viabilitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -