18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Llum verda per al nou carril bici que unirà Palafrugell amb Calella i Llafranc

Al desembre de l’any 2018 es va projectar aquest carril bici amb la intenció d'unir Palafrugell amb els nuclis i les platges de Calella i Llafranc. I sembla que finalment es podrà tirar endavant un projecte que busca facilitar la mobilitat que genera l'activitat turística d'aquestes localitats.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tal com informa Ràdio Palafrugell, el ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat l’expropiació dels terrenys de 3 particulars que contempla el projecte del carril bici. El regidor d’Urbanisme, Jaume Palahí,  explica que aquest ha estat el pas clau que ha desencallat l’assumpte i que ara ja es podrà iniciar el procés de licitació. L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar amb el consens de tots els grups l’expropiació dels terrenys de 3 particulars que estan dins del projecte del carril bici que unirà Palafrugell amb Calella de Palafrugell. Mesos enrere Jaume Palahí ja va presentar el projecte i va exposar que per poder iniciar la construcció de la via ciclista era necessari expropiar uns metres de terrenys agrícoles costaners a l’autovia. L’escoltem

En aquest sentit, la majoria dels propietaris afectats per l’expropiació van acceptar el preu de compra establert de 5 euros per m2. Tot i això, hi havia 3 propietaris amb els que no es va arribar a un acord, per diferents motius com explica Palahí.

L’aprovació del ple permetrà que des d’avui l’Ajuntament ja pugui fer ús d’aquests terrenys. Malgrat que els propietaris poden anar al jurat d’expropiació, això no afectarà a la darrera passa que s’ha fet.

Jaume Palahí remarca la importància d’haver fet aquest tràmit ara, ja que se subvencionaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) . Per tant, la licitació i les obres han d’estar acabades durant aquest 2021 per a poder accedir a aquests fons.

La previsió del consistori és que les obres tinguin una durada d’uns 4 mesos. Palahí recorda que el projecte ja està fet i que només estan pendents de la licitació per trobar l’empresa que durà a terme les obres. En aquesta línia, tot i que no són obres que comportin una gran afectació a la ciutadania, en principi no es començaran abans del setembre.

Cal recordar que des del desembre de l’any 2018, es va projectar aquest carril bici amb la intenció d’unir Palafrugell amb els nuclis i les platges de Calella i Llafranc. El projecte busca facilitar la mobilitat que genera l’activitat turística, i la via ciclista proposada tindrà 2543 metres lineals que transcorreran en paral·lel i pel costat sud de l’autovia que uneix Palafrugell i Calella.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -