11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Posen fil a l’agulla per construir el nou pont del Ter a l’entorn de Torroella de Montgrí

Aquesta és una esperada infraestructura que té l'objectiu d'intentar reduir el trànsit a Torroella de Montgrí a l'estiu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Posen fil a l'agulla per construir el nou pont del Ter a l'entorn de Torroella de Montgrí
/

Trobada entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i Departament de Territori i Sostenibilitat per a fer seguiment del pla de millora de les carreteres del Baix Ter que està desplegant la Generalitat. Una de les actuacions que ja estan en marxa és la del nou pont que uneixi banda i banda del riu Ter. Aquesta és una esperada infraestructura que té l’objectiu d’intentar reduir el trànsit a Torroella de Montgrí a l’estiu. Ho explicava el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, al Supermatí de Ràdio Capital. 

El Departament de Territori i Sostenibilitat treballa, conjuntament amb els ens locals, en la definició d’una nova connexió viària entre el marge dret i el marge esquerra del riu Ter, per a millorar la mobilitat en aquest entorn.  El nou vial, de dos quilòmetres de longitud, connectarà les carreteres C-31 i GI-643, entre els municipis de Fontanilles, Ullà i la Tallada d’Empordà. Actualment, estan en fase de redacció els estudis informatiu i d’impacte ambiental corresponents, amb la previsió de sotmetre’ls a informació pública aquest any.

 

Entre les actuacions en marxa, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va remarcar la licitació, aquesta primavera, de l’obra de rehabilitació i millora del pont de Verges sobre el Ter (C-252), amb una inversió prevista de més de 4 MEUR. A la reunió també hi va assistir el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i alcaldes i alcaldesses de la comarca.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat la redacció del projecte constructiu de la millora del pont de la C-252 sobre el Ter, a Verges, de manera que preveu licitar les obres aquesta primavera. Els treballs consistiran principalment en la rehabilitació de l’estructura, que data de la dècada de 1940. A més, el viaducte tindrà una nova secció més ampla que l’actual per a habilitar el pas tant de vianants com de ciclistes. En declaracions al Supermatí de Ràdio Capital, Joan Manel Loureiro, ha explicat que els danys causats pel temporal Gloria van afectar greument aquesta estructura i quins són els propers passos a seguir.

La Generalitat també té en marxa la redacció dels projectes de condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges, amb una inversió prevista de 8 MEUR, i de millora de la GI-643 entre Gualta i Parlavà –dividida en dos trams– amb un pressupost estimat total de 7,5 MEUR. D’altra banda, té en estudi les millores de seguretat a desenvolupar en les travesseres de Colomers, Jafre, Verges, Ullà, Torroella de Montgrí, Rupià, Parlavà i Serra de Daró.

PLATGES DESPRÉS DEL TEMPORAL GLORIA

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà reclama al servei de Costes de la Generalitat que es faci càrrec de les platges que són competència seva, ja que actualment la situació està del tot paralitzada. També ha criticat la poca inversió que destina a refer aquests espais i les qualifica “d’insuficients”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -