15.8 C
Pals
Dilluns, 10 maig 2021
- Publicitat -

Torna la caça de bruixes

La nostra comarca, igual que tots els indrets del món, sempre hi ha hagut dones (i algun home) grans entesos amb plantes i remeis per a guarir. M’agrada anomenar-les dones sàvies.
La part interessant d’aquest fenomen és que la saviesa es passa de generació en generació enriquint la memòria històrica etnològica de cada territori.
Durant segles les persones han solucionat un petit cop amb un ungüent d’herbes específiques fet per ells mateixos, han cicatritzat un tall amb un tros de planta que té aquestes propietats, un mal de panxa amb una infusió, un mal de coll amb un xarop fet al moment amb ingredients que tenim sempre a l’abast, febre amb escalfor o fredor en determinades parts del cos,…. i podria posar uns quants exemples més.
La OMS (Organització Mundial de la Salud) el 2013 va aprovar un pla estratègic 2014-2023 a nivell mundial d’incorporació de totes les teràpies naturals, tradicionals i complementàries dins les Sanitats Públiques i que s’estudiïn a les universitats.
Doncs estem a 2019 i lluny d’haver aplicat el pla estratègic com els veïns francesos, alemanys, suïssos, austríacs; el nostre país sembla que està jugant a perseguir a les dones i homes savis com s’havia fet en algun moment de la nostra història i sembla ser que té la intenció de prohibir les teràpies alternatives, l’homeopatia, l’ús terapèutic de les plantes desinformant a la població a través d’ una campanya milionària que ens convida a guarir-nos a base d’ elaborats químics fent-nos dependents d’una sèrie de productes fets amb d’ingredients llunyans al què podem trobar de manera autosuficient a la natura.
Qui no ha anat al osteòpata, al quiropràctic, a l’acupuntora, a l’homeòpata,…..?
Ens voleu prohibir la nostra aigua de farigola ? o potser la camamilla o aigua de maria Lluïsa?
A on està aquest pla estratègic que ens costa a la població mundial anual 4,4 milers de milions de dòlars ????

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios