13.7 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Tornen a serrar el pal de l’estelada de Palamós per tercera vegada en cinc mesos

El CDR de Palamós denuncia l'atac i rebutja unes pintades amb amenaces a l'alcalde del municipi

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El pal de l’estelada de Palamós ha aparegut serrat per tercera vegada en cinc mesos. Així mateix, la bandera independentista que hi onejava ha desaparegut. Ho va denunciar el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Palamós aquest divendres. Es tracta d’una acció que arriba només dos mesos després de l’últim atac al pal, que va tenir lloc 4 dies després de l’acte de reposició de l’estelada.

Al mateix lloc dels fets també hi van aparèixer pintades equiparant l’independentisme amb el nazisme. Així mateix es llegeix un avís dirigit a l’alcalde del municipi, Lluís Puig, que rebla “Alcalde: la república no existe, imbecil!”. També hi ha una pintada tractant el president de la Generalitat, Quim Torra, de “nazi”.

El pal de l’estelada, situat a la rotonda de Mas Gorgoll, ja ha estat objecte de destrosses i pintades en d’altres ocasions. El 21 de setembre va registrar el seu primer atac, efectuat presumptament amb una radial, més enllà d’altres bretolades de menor gravetat que ja havia patit la zona anteriorment.

Amenaces a l’alcalde

Més enllà dels atacs al pal de l’estelada, el municipi ha patit diversos episodis semblants amb pintades amb amenaces al batlle. El 30 de Setembre els Jardins 1 d’Octubre van patir un atac amb el mateix dia de la seva inauguració. Als grafits s’hi podien llegir missatges com “alcalde traïdor”, “Torra gordo” o “Viva España hasta la muerte”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.

Altres notícies