10.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Torroella assumeix directament la inspecció i supervisió dels plans d’autocontrol sanitari

En aquesta inspecció es revisen diferents aspectes de l’activitat i de l’establiment

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha pres la decisió de prendre directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics del municipi que estan obligats a complir les normatives sanitàries vigents. Fins ara, aquesta tasca la portaven a terme inspectors de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, però a partir d’aquest mes de gener, les inspeccions es faran directament des de l’Ajuntament.

Complir les normes sanitàries és responsabilitat dels establiments i l’Ajuntament, com a autoritat sanitària competent, ha de vetllar perquè així sigui. En aquest sentit, tots els establiments han de disposar del seu propi sistema d’autocontrol com a mètode preventiu per evitar riscos sanitaris.

Les activitats de control sanitari estan sotmeses a una inspecció periòdica per part de l’Ajuntament ja sigui d’ofici, ja sigui motivada per una investigació d’alerta sanitària, brots i denúncia. En aquesta inspecció es revisen diferents aspectes de l’activitat i de l’establiment, com són, per exemple:

Les autoritzacions o registres sanitaris
Els locals, equipaments i estris, que es trobin nets i en condicions adequades
Les manipulacions i processos, que es facin de forma higiènica i segura
Els productes alimentaris que es comercialitzen, que s’acrediti el seu origen i traçabilitat, que es mantinguin en bon estat, correctament envasats i amb la informació necessària en el seu etiquetatge.
El sistema d’autocontrol, que permeti assegurar que els productes alimentaris que produeixen i comercialitzen ofereixen totes les garanties sanitàries.
A més, les activitats de control sanitari estaran sotmeses a una taxa, d’acord amb l’article 20 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals i les Ordenances Fiscals Municipals vigents.

Per tal d’ajudar als petits establiments de comerç minorista i de restauració a desenvolupar aquests sistemes d’autocontrol, l’Agència de Protecció de la Salut ha elaborat una guia anomenada Simplificació dels prerequisits en determinats establiments de comerç minorista d’alimentació. Aquesta guia té com a objectiu a aplicar criteris de simplificació i de requisits mínims als autocontrols en els establiments, per tal que sigui un instrument eficaç que permeti assegurar que els productes alimentaris que es produeixin i comercialitzin ofereixin totes les garanties sanitàries, així com, la resta d’activitats subjectes a la mateixa. Aquesta guia està disponible per a qualsevol establiment que ho necessiti i es pot sol·licitar a través de l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -