L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha celebrat aquest matí una sessió extraordinària del Ple en la qual s’ha aprovat el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027. Un dels aspectes a destacar és que amb relació al mandat anterior, s’han creat tres noves àrees que seran claus i estratègiques aquest mandat: Energia, Habitatge i Transformació Urbana Sostenible. El cartipàs reparteix les competències entre els deu regidors que formen part de l’equip de govern: sis d’Unitat i Progrés Municipal (UPM); dos d’Objectiu Torroella i l’Estartit (OTE) i dos d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).
Amb aquest pacte de govern Jordi Colomí (UPM) torna a encapçalar l’alcaldia i se li atribueixen les competències de Serveis Generals i Manteniment (UOM), Gestió de residus i Neteja viària i Aigua potable. Anna Company (ERC), que ocuparà la primera tinença d’alcaldia, encapçala les àrees de Serveis a la ciutadania, Cultura, Educació, Patrimoni i Arxiu Municipal. El segon tinent d’alcalde, Jordi Roura (OTE), portarà les àrees de Polítiques d’habitatge, Joventut i Gestió costanera i platges.
El tercer tinent d’alcalde, Josep Martinoy (UPM), serà regidor de Seguretat Ciutadana, Serveis econòmics, Energia, Comunicació i Espai Ter. La quarta tinent d’alcalde, Anna Maria Bonada (UPM), portarà les àrees de Serveis Socials, Gent Gran, Cementiri i Fons europeus. Dúnia Oliveras (UPM), la cinquena tinent d’alcalde, ocuparà les àrees de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç i Fires.
Cristina Viegas (UPM) portarà les àrees de Recursos humans i Promoció de l’ocupació i la igualtat; Genís Pigem (UPM) serà l’encarregat de les àrees d’Esports, Medi Ambient, Món rural i Espai Medes; Jordi Oliver (ERC) ocuparà les àrees de Territori i Sostenibilitat, Urbanisme i Mobilitat i Transformació urbana sostenible; i, finalment, Raul Sánchez (OTE) portarà les àrees de Salut, Benestar i activitat física, Participació Ciutadana i Solidaritat i Cooperació.
Retribucions
Pel que fa a les assistències, retribucions i indemnitzacions als membres de la corporació, s’ha definit una nova fórmula que permeti, a partir d’ara i en successius mandats, actualitzar els imports segons un factor multiplicador vinculat al salari mínim interprofessional (SMI). Els darrers anys no s’havien actualitzat els imports malgrat l’acusat increment de l’IPC. Es pretén que, a partir d’ara, amb el nou sistema de càlcul, s’estableixi un sistema més equitatiu que abastarà tant les indemnitzacions, com les retribucions.
La fórmula adoptada per tal de calcular els imports és la següent: l’alcaldia equival a tres cops el SMI; les regidories amb dedicació al 75% equival a dues vegades el SMI; les que tenen una dedicació del 50% es calcularà en base a 1,6 vegades el SMI; les regidories sense dedicació i que perceben assistències als òrgans col·legiats serà equivalent a 1/3 del SMI per cada assistència amb el nivell màxim del SMI. El resultat del nou càlcul fa que el conjunt de la partida continuï estant molt per sota dels barems que fixen les entitats municipalistes i les que destinen municipis de similars característiques.