17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes, reconeguda com una destinació turística sostenible

Els premis World’s Best Sustainable Destinations han reconegut la zona com una de les 10 destinacions turístiques més sostenibles del món

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes ha rebut el premi concedit per l’organització internacional Green Destinations per ser una de les 10 destinacions turístiques més sostenibles del món. Aquests premis són els World’s Best Sustainable Destinations i es van donar a conèixer al Saló Internacional de Turisme ITB de Berlín. Hi van assistir la regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat i l’assessor turístic municipal, Josep Capellà.

El reconeixement ha permès posicionar la destinació al rànquing anual que elabora el mateix organisme de les 10 destinacions turístiques més sostenibles del món. Sandra Pibernat va valorar la importància de rebre aquest guardó “reconeix l’esforç que, des de fa pràcticament dues dècades, ve fent el municipi en l’àmbit de la sostenibilitat. En aquest sentit, l’execució del projecte Life Pletera, per desurbanitzar i regenerar ambientalment l’antiga maresma de la Pletera, urbanitzada parcialment a finals dels 80, ha estat clau per a l’assoliment d’aquest prestigiós premi”, va assegurar.

El municipi ha apostat per un model d’explotació urbanística basat en la valorització del patrimoni natural, que demana l’articulació turística al voltant d’espais naturals en bon estat de conservació i que deixa enrere la construcció massiva d’urbanitzacions per augmentar places hoteleres i de càmpings.

Des del consistori afirmen que “l’aposta per la sostenibilitat s’ha integrat com un element transversal en la gestió municipal, atesa la singularitat i l’alt valor mediambiental del territori, on hi conflueixen una gran diversitat d’espais i hàbitats, protagonitzats pel massís del Montgrí, les illes Medes, els aiguamolls del Baix Ter i la fèrtil plana agrícola”. Actualment el 67 % del terme es troba protegit dins dels Parc Natural i només un 10 % és sòl urbà.

La regidora ha argumentat que “el cas de la Pletera exemplifica a la perfecció el canvi de model de desenvolupament territorial i de promoció turística pel qual ha apostat el municipi, fonamentat en la progressiva reducció del sòl urbanitzable i l’increment de zones protegides”. Aquest és el tercer any que la destinació Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes té un reconeixement en els premis que es promouen des de Green Destinations. L’any passat va aconseguir el segon premi en la categoria de Terra (Medi Ambient i Clima) i el 2017 va ser finalista entre les 100 destinacions més sostenibles.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -