9.3 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

Torroella de Montgrí rep el segell que l’acredita com a Destinació turística intel·ligent

Aquest reconeixement és un pas important per a la millora continua i la competitivitat del destí turístic

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut el segell que acredita la Destinació Torroella de Montgrí-Estartit-Illes Medes com a Destí Turístic Intel·ligent adherit a la xarxa de Destins Turístics Intel·ligents. L’entrega s’ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, després d’un procés en el qual s’ha examinat si el municipi compleix amb els requisits i indicadors per ser admès en aquesta xarxa.

La Regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, i la tècnica responsable de la gestió de l’adhesió, Marta Vilavedra, han rebut el distintiu de mans del President de la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques, Enrique Martínez; i del Subdirector General de Cooperació i Competitivitat Turística del Govern Espanyol, Felix de Paz García.

Oliveras ha agraït la implicació de totes les àrees de l’Ajuntament per la gestió de la validació de tots els indicadors. A FITUR, els representants de l’Ajuntament han participat en diferents actes i presentacions de la Fira.

El programa Destinació Turística Intel·ligent és un projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme i gestionat per la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques, que té per objectiu contribuir a millorar la competitivitat de les destinacions turístiques i la qualitat de vida de les persones que hi resideixen incidint en cinc àmbits: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat.

Per ser admès com a Destinació Adherida als DTI cal superar un procés en el qual s’analitzen 97 requisits i 261 indicadors i treure com a mínim 20 punts de 100 possibles. Torroella de Montgrí en va obtenir 60,7. Això l’acredita com a adherida als DTI i implica el seguiment d’un Pla d’Acció fins al 2024 per començar a implementar una metodologia que té com a eixos vertebradors el desenvolupament turístic, la governança, sostenibilitat, accessibilitat, innovació i tecnologia.

Un destí innovador i sostenible

El Destí Turístic Intel·ligent es defineix com una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a tothom, facilitant la interacció i integració de les persones visitants amb l’entorn i incrementant la qualitat de la seva experiència a la destinació i la millora de la qualitat de vida de les persones residents.

Per assolir aquests objectius, el programa DTI promou la implantació d’un model de gestió que té en compte la transversalitat i la cooperació entre diferents agents turístics, així com la participació activa de la comunitat en la presa de decisions. Així mateix, promou l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar la eficiència i la qualitat dels serveis turístics, així com la gestió sostenible del territori i la promoció de l’accessibilitat per a tothom.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Passió 1943, un homenatge a la representació que no es va arribar a fer

L'any 1932 va ser l'últim cop que es va representar la Passió a la Bisbal.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -