8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Torroella de Montgrí tornarà a limitar la circulació de vehicles pel passeig de Catalunya

La mesura s’ampliarà a tota la setmana de 20.30 hores fins al tancament dels establiments de restauració

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha decidit tornar a limitar la circulació pel passeig de Catalunya durant l’estiu. La decisió s’ha pres després del bon funcionament de la prova pilot de l’any passat. Aquest estiu però, la circulació estarà restringida durant tota la setmana de les 20.30 hores fins al tancament dels establiments de restauració. A més, a partir d’ara, la velocitat dintre el nucli urbà serà de 30 km/h i s’instal·laran dos radars per controlar-ho.

Davant el funcionament de la prova pilot durant l’estiu de l’any passat, on es tancava el passeig de Catalunya durant les nits de divendres i dissabte, l’Ajuntament ha volgut implementar la mesura. L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha explicat el següent:

Aquest estiu, la restricció de circulació de vehicles s’ampliarà a tota la setmana. La limitació començarà a les 20.30 hores i s’allargarà fins al tancament dels establiments de restauració, que d’acord amb les limitacions pel context de pandèmia és a les 00.30 hores.

Durant la franja horària restringida, el passeig estarà tallat en sentit ascendent i descendent, i el trànsit es desviarà pel passeig Vicenç Bou i la travessera de Torroella–Estartit. Només podrà circular el veïnat que hagi d’accedir al garatge i els conductors que hagin de retirar els seus vehicles en cas que els tinguin estacionats a la zona blava.

La mesura s’ha volgut consolidar per transformar el passeig de Catalunya en un espai prioritari per a vianants i usuaris de les terrasses. D’aquesta manera, es vol convertir l’entorn en un espai més amable, totalment segur i de millor qualitat urbana. Per així, potenciar el caràcter cívic i relacional del passeig, i contribuir a la reactivació econòmica dels establiments de restauració.

Circulació limitada a 30 km/h

A partir d’ara, d’acord amb la modificació de l’article 50 del Reglament de circulació que va entrar en vigor el dimarts 11 de maig, es limita la velocitat a 30 km/h als nuclis urbans de Torroella i l’Estartit. L’alcalde Colomí comenta aquesta norma que redefineix els límits generals de velocitat en vies urbanes en funció de la seva classificació.

La intenció d’aquesta nova normativa és reduir la sinistralitat viària i els accidents de tràfic; així com afavorir també el respecte pel medi ambient, la salut i la reducció de la sonoritat. Ara bé, la normativa no cobreix la travessera urbana de Torroella (C-31 i Gi-641), un punt conflictiu on la setmana passada es va ocasionar un accident que va causar la mort d’un jove.

L’alcalde ha explicat la proposta de l’Ajuntament de demanar que s’abaixi el límit dels 50 als 30 km/h en el tram comprès entre el límit amb el terme d’Ullà i el giratori del Caprabo.

Dos controls de velocitat per radar

Els divendres i dissabtes de l’estiu passat es va assajar el reforç de les mesures per recordar als conductors que el límit de velocitat en aquesta via és de 30 km/h. Per això, l’Ajuntament va instal·lar provisionalment un sistema de control de velocitat per radar al passeig de Catalunya i al Vicenç Bou.

Els controls van ser un èxit i els dos radars començaran a funcionar el mes de juny, de manera permanent, amb el propòsit de minimitzar el risc d’accidents, en dos dels punts més sensibles de la via pública. L’objectiu no és sancionar, sinó rebaixar de manera generalitzada la velocitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -