8.4 C
Pals
Dilluns, 24 Febrer 2020

Tres cuiners catalans participen a l’acte gastronòmic “De Costa a Costa” al País Basc

Es tracta d'un esdeveniment promocional impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona i que té la voluntat de posicionar la Costa Brava com una destinació enogastronòmica

El més llegit

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Tancats els accessos a la Platja de l’Illa Roja de Begur

Dimecres hi va haver despreniments de roques de grans dimensions

Autobusos del Baix Empordà a Perpinyà per anar a l’acte independentista del 29 de febrer

Sortiran de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell , Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Palamós i Calonge i Sant Antoni

Ja s’ha talat l’últim retall verd d’Aigua Xelida, segons SOS Palafrugell

SOS Palafrugell ha denunciat en un post d'Instagram que l'últim retall verd que quedava a Aigua Xelida ha estat...

L’esdeveniment promocional “De Costa a Costa” va agrupar a tres cuiners catalans i tres bascos a l’Hotel Arima de Sant Sebastià-Donosti per promoure el seu talent i la seva creativitat amb els atractius gastronòmics, culturals i paisatgístics de la Costa Brava entre un reduït grup de prescriptors i intermediaris turístics.

Entre els sis cuiners, que sumen onze estrelles Michelin, van elaborar un menú especial de sis plats que van alternar receptari i producte d’ambdues costes, la gironina i la basca, i que van acompanyar amb productes agroalimentaris amb el segell de qualitat Girona Excel·lent i vins de la DO Empordà.

Es van realitzar dues sessions on es va comptar amb quaranta convidats i on es va presentar la destinació Costa Brava. Periodistes i prescriptors procedents del País Basc, Madrid i Barcelona especialitzats en la gastronomia van poder escoltar l’oferta que es proposava des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. També hi van assistir Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Josep Antoni Frias, diputat de Promoció Econòmica. D’altra banda, l’esdeveniment del vespre es va adreçar a una trentena de professionals del País Basc pertanyent a agències de viatge especialitzades en la programació de viatges enogastronòmics, culturals i d’activitats a la natura, a més de diversos representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

En aquesta trobada van participar els cuiners catalans i ambaixadors de la Costa Brava Paco Pérez (restaurants Miramar**, a Llançà; Terra*, a Sant Feliu de Guíxols, i Enoteca**, a Barcelona), Mateu Casañas (restaurants Disfrutar**, a Barcelona, i Compartir, a Cadaqués) i Marc Gascons (restaurant Els Tinars*, a Llagostera), juntament amb cuiners bascos com Paulo Airaudo (restaurant Amelia*, a Donosti), Álvaro Garrido (restaurant Mina*, a Bilbao) i Sergio Ortiz de Zarate (restaurant Zarate*, a Bilbao) per a una experiència showcookingen què es va recrear la subhasta de peix d’una llotja mediterrània. Així mateix, aquesta activitat va permetre reivindicar i valorar el producte del mar, la tradició pesquera i la cultura marítima de la Costa Brava, com en altres ocasions.

Últimes notícies

L’Ajuntament de Sant Feliu decidirà si aplica una moratòria per fer nous pisos turístics

El ple de Sant Feliu de Guíxols votarà el proper dijous si la moratòria de llicències per als habitatges d'ús turístic tira endavant.

L’ajut de Costes per reparar els danys del Gloria a Calonge, “lluny” de la “inversió necessària”

El consistori calongí va xifrar els desperfectes en 1,5 milions d'euros, i Costes de l'Estat destinarà 250.000 euros pels danys a les comarques gironines

La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca guanyadora de la Gran Rua de Carnaval 2020 a Castell-Platja d’Aro

Competint pel guardó de Carrossa Gran i de millor Disfressa, la colla carnavalesca s'ha emportat els dos amb 500 i 50 punts respectivament per premi

Begur fomenta el control dels gats domèstics amb una nova campanya d’esterilització

L'Ajuntament i l'associació Progat Begur-Esclanyà col·laboren en la protecció, respecte i control d'aquests animals al municipi

Palafrugell recapta 1.600 euros per l’esclerosi múltiple

El concert benèfic dedicat a les persones amb esclerosi múltiple i els seus familiars de Palafrugell, va recaptar més de 1.500 euros per la recerca de la malaltia

Més notícies