19.9 C
Pals
Dijous, Setembre 19, 2019
  • Notícies
  • Cultura

Tres cuiners catalans participen a l’acte gastronòmic “De Costa a Costa” al País Basc

Es tracta d'un esdeveniment promocional impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona i que té la voluntat de posicionar la Costa Brava com una destinació enogastronòmica

El més llegit

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Mor ofegat a l’Estartit un home de 79 anys

Tot apunta que l'home és francès i que ha mort ofegat a la platja al voltant de les 11 del matí després que uns testimonis el trobessin inconscient

Prop d’un centenar de persones es concentren per donar suport a Lluís Puig i Roser Huete

A l'acte, que es va fer davant de l'Ajuntament de Palamós, també es va recordar als Jordis, empresonats des del 16 d'octubre de 2017

La Bisbal d’Empordà es solidaritza novament amb els joves d’Altsasu

Un any mes la capital del Baix Empordà es mobilitzarà aquest dissabte a favor de la llibertat dels 8 joves navarresos empresonats per una baralla de bar amb guàrdies civils de paisà

L’esdeveniment promocional “De Costa a Costa” va agrupar a tres cuiners catalans i tres bascos a l’Hotel Arima de Sant Sebastià-Donosti per promoure el seu talent i la seva creativitat amb els atractius gastronòmics, culturals i paisatgístics de la Costa Brava entre un reduït grup de prescriptors i intermediaris turístics.

Entre els sis cuiners, que sumen onze estrelles Michelin, van elaborar un menú especial de sis plats que van alternar receptari i producte d’ambdues costes, la gironina i la basca, i que van acompanyar amb productes agroalimentaris amb el segell de qualitat Girona Excel·lent i vins de la DO Empordà.

Es van realitzar dues sessions on es va comptar amb quaranta convidats i on es va presentar la destinació Costa Brava. Periodistes i prescriptors procedents del País Basc, Madrid i Barcelona especialitzats en la gastronomia van poder escoltar l’oferta que es proposava des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. També hi van assistir Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Josep Antoni Frias, diputat de Promoció Econòmica. D’altra banda, l’esdeveniment del vespre es va adreçar a una trentena de professionals del País Basc pertanyent a agències de viatge especialitzades en la programació de viatges enogastronòmics, culturals i d’activitats a la natura, a més de diversos representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

En aquesta trobada van participar els cuiners catalans i ambaixadors de la Costa Brava Paco Pérez (restaurants Miramar**, a Llançà; Terra*, a Sant Feliu de Guíxols, i Enoteca**, a Barcelona), Mateu Casañas (restaurants Disfrutar**, a Barcelona, i Compartir, a Cadaqués) i Marc Gascons (restaurant Els Tinars*, a Llagostera), juntament amb cuiners bascos com Paulo Airaudo (restaurant Amelia*, a Donosti), Álvaro Garrido (restaurant Mina*, a Bilbao) i Sergio Ortiz de Zarate (restaurant Zarate*, a Bilbao) per a una experiència showcookingen què es va recrear la subhasta de peix d’una llotja mediterrània. Així mateix, aquesta activitat va permetre reivindicar i valorar el producte del mar, la tradició pesquera i la cultura marítima de la Costa Brava, com en altres ocasions.

Últimes notícies

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Comença el curs

Comença el curs i tot està envoltat d'aquella sensació de nou. Et compres una nova llibreta i un pack de bolis a l'Auchan, que estan d'oferta si els compres de vint en vint, i és tot tan nou i tan virginal que fins i tot fa una mica de cosa escriure res en aquelles pàgines tan noves, com si es perdés allò tan immaculat, tan blanc, tan pulcre, tan net.
audio

Baixa la tempertura amb més nuvolades de tarda

Dijous amb més Sol pel matí i creixement de nuvolades cap a la tarda. La temperatura màxima rondarà els 26ºC i la mínima els 15ºC.

Dos presumptes lladres jutjats per intentar robar la caixa forta d’una empresa de Sant Feliu

Els delictes als que s'enfronten són robatori amb força i pertinença a un grup criminal, cosa que són penes de 8 i 7 anys de presó

Més notícies