15.6 C
Pals
Dijous, 6 maig 2021
- Publicitat -

Diverses entitats ecologistes presenten al·legacions al Pla Director Urbanístic del litoral gironí

Denuncien que el model urbanístic que s'està seguint a la Costa Brava l'està destruint

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Ecologistes en Acció i la Plataforma SOS Aiguafreda han presentat nombroses al·legacions al Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí i al Document Ambiental Estratègic. Ja el passat mes de febrer, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va aprovar la seva revisió.

Les entitats reclamen a la Generalitat de Catalunya que impulsi un canvi de rumb radical amb respecte el model urbanístic actual de la Costa Brava. Així, denuncien que l’actual és “clarament depredador amb els recursos naturals escassos i els paisatges de la zona.”

En aquesta línia, el document ha volgut ressaltar el cas de Begur. S’ha inclòs una anàlisi profund del model urbanístic destacant que el municipi pateix una forta saturació turística els mesos d’estiu i que s’hi està incomplint el creixement d’edificació previst en el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines.

EL CAS DE BEGUR

En definitiva, han posat el focus en el municipi Baix Empordà perquè malgrat que el Pla Territorial Parcial de les Comarques li assigna un creixement moderat –de 24,12 hectàrees–, el municipi ha quintuplicat aquesta superfície permesa.

Per altra banda, Begur té fins a 38 sectors que es podrien arribar a desenvolupar. La majoria, zones naturals situades en pendents superiors al 20% i a distàncies inferiors als 2 quilòmetres de la costa. Així, en total s’hi podria arribar a construir més de 1.000 nous habitatges i fins a 6 nous hotels. Construccions que, en alguns casos, se situen en zones compreses dintre de la Xarxa Natura 2000 i el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge (PEIN) Muntanyes de Begur, és a dir, hàbitats de gran interès natural.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Aquest cap de setmana Sant Feliu de Guíxols torna a celebrar el Guíxols Flors

Dissabte 8 i diumenge 9 de maig es podrà gaudir de la nova edició del Guíxols Flors a Sant...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -