19 C
Pals
Dimecres, 29 setembre 2021
- Publicitat -

Trevor

Està passant a Sant Feliu de Guíxols i els resultats són ben visibles. Un artista, en aquest cas un fotògraf, Trevor Skinner, està fent una exposició de fotografia en un espai municipal. Fins aquí tot és normal.

La gràcia de l’invent és que aquesta mostra fotogràfica ha tingut un comissariat especial. La figura del comissari de l’exposició, que és aquell personatge que parteix d’un fons artístic, selecciona unes obres concretes i fa un discurs expositiu, no l’ha fet una persona. Sinó un grup.

Concretament un grup de joves. I més concretament un grup d’estudiants de Batxillerat Artístic. Amb l’ajuda d’una tutora i una experta el el món de l’art, han estudiat què representa el muntatge d’una exposició de principi a final. Han fet tots els processos.

Des de veure la sala d’exposicions nua fins a veure-la plena. Des de la selecció de les obres, el muntatge, la col.locació en l’espai, passant per la redacció dels catàlegs, la relació amb els mitjans de comunicació, la confecció de cartells. Tot ho han fet aquests joves.

No sé si d’altres pintors escultors o fotògrafs es prestarien a aquest experiment, però sí que vaig veure la cara de satisfacció de l’artista en qüestió, el fotògraf Trevor Skinner, el dia de la inauguració. I la cara de felicitat dels joves també era un himne a l’alegria. Perquè es nota aquesta sang jove a l’hora de concebre l’exposició. S’hi veu vigor, espontaneïtat i energia. Força.

L’artista consolidat confia el criteri de mostrar les peces a una joventut que està estudiant precisament això: com fer-ho bé a l’hora de muntar una exposició, passant per totes les fases, muntatge i desmuntatge inclòs.

Afortunadament no és l’únic cas de bona feina relacionada amb l’art i la cultura en els instituts guixolencs. Hem vist altres exemples, com uns tallers de dansa i altres exemples vinculats al teatre i a les arts.

Des de fa un temps l’art, i per extensió la cultura, està present en la vida acadèmica a Sant Feliu i els fruits es noten. I sobretot, es notaran a futur.

Si voleu comprovar la certesa de tot, això només cal que aneu a Sant Feliu, a l’espai K, al carrer Hospital al final de la Rambla Vidal. Teniu temps fins al dia de Sant Jordi. I estic plenament segur que em donareu la raó.

Bona Setmana Santa.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios