10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Troballa de valor a les excavacions d’Ullastret

Localitzen un objecte de plom amb una inscripció ibèrica nord-oriental

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els treballs arqueològics que s’estan fent al fossat defensiu del Puig de Sant Andreu de la ciutat ibèrica d’Ullastret han permès localitzar un objecte de plom amb una inscripció ibèrica. Segons els arqueòlegs, la inscripció correspondria a l’escriptura ibèrica nord-oriental de 16 signes. Aquesta escriptura paleohispànica era usada pels ibers en el quadrant nord-oriental de la península Ibèrica, des del que avui és Llenguadoc-Rosselló fins a Alacant.

El plom té un pes de 65 grams i té una mida de 4 per 3 centímetres. Els arqueòlegs la van localitzar en els nivells que cobrien el fossat defensiu del Puig de Sant Andreu del poblat d’Ullastret i ja l’han traslladat al laboratori de restauració del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona perquè n’avaluïn l’estat i en facin un estudi amb més detall.

 

Detall de l’objecte trobat / Premsa Gencat

Les excavacions al fossat van començar el novembre. Formen part del projecte de restauració de les muralles de la Ciutat Ibèrica d’Ullastret, a càrrec de la Direcció General de Patrimoni Cultural. Els treballs tenen una durada prevista de 4 mesos i permetran observar un dels sistemes defensius més importants del món ibèric. El projecte reforçarà l’atractiu del jaciment d’Ullastret. Precisament perquè el públic pugui conèixer les excavacions que s’estan duent a terme al fossat, el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha programat pel diumenge 25 de febrer a les 12 del migdia una visita guiada a càrrec de l’equip d’arqueòlegs que du a terme el projecte.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -