13.2 C
Dissabte, 4 maig 2024

Txell Alós puja al podi en tercera posició a l’Open Internacional de Venècia US Kids

La golfista de Torroella de Montgrí és la vigent campiona de Catalunya en categoria aleví, ha participat als Campionats d’Espanya i d’Europa i aquest mes ha aconseguit un meritori 38è lloc al Mundial

Temps de lectura: 2 minuts

Txell Alós Martínez, golfista de Torroella de Montgrí, acumula un altre bon resultat aquest 2023 i uns dies després de ser la millor jugadora europea de la seva categoria en els US Kids World Championships dels Estats Units, ha aconseguit pujar al podi al Venice Junior International Open.

L’empordanesa va anar de menys per tancar la seva participació en aquest campionat amb la tercera posició final, repetint el lloc d’ara fa un any en aquesta mateixa prova. Alós va completar les tres rondes, de 18 forats cadascuna, amb una targeta de 241 cops. En va necessitar 86 la primera jornada, pels 79 de la segona i acabant amb 76, convertint-se d’aquesta manera la segona millor golfista de la categoria Girls 11 del darrer dia de competició. La prova la va guanyar la belga i campiona estatal Ashling Poynton (224 cops), per davant de la italiana Stella Vittoria Colombo (231), que va ser segona.

“Els primers dies de competició sempre em costen una mica més, però un cop m’he relaxat i m’he concentrat, he anat a més. Situacions com aquestes em demostren que he de treballar i alhora gaudir i que és així com arriben els resultats. Estic contenta amb la tercera posició final i tinc ganes de seguir creixent i competint en proves així”, explica Txell Alós. També es mostra “satisfeta” amb el rendiment d’aquest any: “Competir a nivell internacional m’ajuda a millorar, però també m’ha permès conèixer d’altres golfistes de primer nivell i de la meva edat, amb qui comparteixo amistat, anècdotes i experiències”.

L’empordanesa és l’actual campiona de Catalunya de golf en categoria aleví gràcies a la victòria del passat mes de maig aconseguida a Vila-seca (Tarragona). Aquest any també ha competit a l’Europeu d’Edimburg, amb un 10è lloc final, abans de participar al Campionat d’Espanya, a Cadis, on va ser 22ª. Aquest mes d’agost va viatjar fins a Pinehurts, a Carolina del Nord (Estats Units), per debutar en els US Kids World Championships, una prova de repercussió mundial que acollia joves d’entre 7 i 12 anys. Txell Alós, la millor europea de la seva categoria, va ser 38ª d’entre 103 participants.

Txell Alós, germana d’Alba Alós, també golfista de l’Empordà Golf Club, no fa ni dos anys que practica aquest esport i el combina amb el pitch&putt. Els dies 16 i 17 de setembre participarà al Campionat de Catalunya Match-Play sub16 que tindrà lloc al Golf Costa Daurada. A finals de mes, té molts números de competir a Évian-les-bains, a França, en un torneig que té entre els seus principals impulsors al golfista basc Jon Rahm, actualment el número 3 del món i vigent campió del prestigiós Masters d’Augusta.