15.3 C
Pals
Divendres, 7 octubre 2022
- Publicitat -

Ullà dona llum verda al canvi de titularitat de la pedrera per facilitar-ne la restauració i la reforestació

El conveni signat amb la nova empresa contempla beneficis econòmics per al municipi i el control del Govern

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Ullà ha donat llum verda al canvi de titularitat de la pedrera de l’empresa Prebesec a Àrids Bofill. Des del consistori assenyalen que aquesta decisió facilitarà la restauració i reforestació d’aquest espai i destaquen que el nou conveni signat amb la nova companyia preveu un benefici econòmic per al poble. En concret, el decret d’alcaldia preveu que hi hagi un cànon fix cada any que s’haurà d’abonar, i un de variable que anirà a raó de 0,20 euros per tona de runa que s’entri a la instal·lació. Un benefici que des del consistori expliquen que revertirà en polítiques ambientals i socials a Ullà. A banda, el nou acord estipula que la Generalitat vetllarà pel compliment del programa de restauració de la pedrera.
De fet, el Govern supervisarà les tasques de reforestació arbustiva, arbòria i herbàcia dels espais lliures, mitjançant inspeccions. A més, l’empresa haurà de recuperar per a ús públic el tram de l’antic camí d’Empúries situat dins d’una parcel·la. També haurà de reconduir les aigües de l’explotació al sistema de sanejament municipal i evitar que vagin als camps de conreu. Finalment, el conveni contempla la millora del vial d’accés a la pedrera, amb uns mínims d’amplada, vorals, senyalització vertical i horitzontal i la integració paisatgística de les edificacions existents, i assegurar el compliment del conveni de col·laboració econòmica amb Presebec de l’any 2017.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

A ‘La fi del món’, amb miquel i Socunbohemio

miquel ha estrenat aquest dijous ‘La fi del món‘ una cançó on parla d’ansietat i d’amor, també de pors, de dubtes o d’excuses, segons ha explicat el músic a les xarxes socials. El cantant ha presentat la cançó, on també hi participa Socunbohemio, del qui descriu com un artista molt bo, que ha crescut molt
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -