11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Un 2023 pel canvi i per la comunitat

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Un 2023 pel canvi i per la comunitat
Loading
/

Un nou any 2023, un nadal amb família, un ambient de fraternitat i amor. I en el devenir dels àpats nadalencs, una conversa: quin futur ens espera?

D’opinions sobre el tema n’hi ha de diversos. Aquelles persones que són optimistes, aquelles pessimistes. Totes aquelles que creuen en la humanitat, aquelles que no ho fan. Aquelles que estan angoixades pel futur econòmic, les que ho estan pel canvi climàtic. Les persones que estan espantades per l’auge de l’extrema dreta. Les que creuen que cal un canvi radical. Tothom, al voltant d’aquells àpats de nadal té una visió, i té una posició.

Però el que més m’ha sobtat en aquestes converses sigui quina sigui l’edat de la persona, és que el futur, sempre ens el mirem des del prisme individual. Només unes poques es pensen en col·lectiu. Un devenir futur comunitari. Una voluntat de progrés des del sentiment de la comunitat, no des d’un conjunt d’individus agregats en un mateix espai.

Necessitem canviar la visió, necessitem pensar en la comunitat. Si no és així, molts dels problemes col·lectius actuals no obtindran la resposta necessària.

Estimades oients de radio capital, desitjo un 2023 ple de fraternitat i comunitat.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios