12.8 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

Un nou projecte buscarà tècniques per millorar la productivitat i la resiliència de les suredes amb el canvi climàtic

La iniciativa dona continuïtat al Life+ Suber de gestió integrativa per millorar-ne l'adaptació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Institut Català del Suro enceta el projecte “Difusió de les noves tècniques de gestió de la sureda per a la millora de la seva productivitat i resiliència”. La iniciativa dona continuïtat al coneixement generat amb el projecte Life+ Suber de gestió integrativa per a una millora de l’adaptació de la sureda al canvi climàtic, coordinat pel Consorci Forestal de Catalunya i cofinançat, entre d’altres, pel mateix Institut. L’objectiu del projecte és transferir aquest coneixement en noves estratègies de gestió forestal.

El canvi climàtic constitueix una amenaça seriosa per a la conservació de les suredes, la producció sostenible de suro i la cadena de valor lligada a aquest producte, la qual cosa es pot traduir en una menor vitalitat i productivitat de suro degut a l’estrès hídric, un augment de les plagues o una freqüència més gran dels incendis forestals. És en aquest context que la incorporació de la gestió integral de noves tècniques i mètodes per millorar les capacitats d’adaptació de les suredes esdevé imprescindible.

El projecte es troba actualment a la primera fase de selecció dels rodals dels quals es farà el seguiment en base a la feina iniciada pel projecte Life+Suber i d’elaboració del protocol de recollida de dades. La segona fase consistirà en el processament de les dades obtingudes i diagnosi dels rodals, i la tercera i última fase serà de difusió dels resultats obtinguts per mitjà de les noves tècniques forestals innovadores.

S’executarà en els propers dos anys i compta amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mad Cool 2023 anuncia part del seu cartell

Aquest dilluns s’han presentat els primers noms per la sisena edició del Mad Cool Festival, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Madrid, en una nova ubicació al sud de la capital espanyola. Entre els primers noms anunciats trobem Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher, Lizzo, The Black Keys, Prodigy, The 1975
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -