14.3 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Un nou projecte buscarà tècniques per millorar la productivitat i la resiliència de les suredes amb el canvi climàtic

La iniciativa dona continuïtat al Life+ Suber de gestió integrativa per millorar-ne l'adaptació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Institut Català del Suro enceta el projecte “Difusió de les noves tècniques de gestió de la sureda per a la millora de la seva productivitat i resiliència”. La iniciativa dona continuïtat al coneixement generat amb el projecte Life+ Suber de gestió integrativa per a una millora de l’adaptació de la sureda al canvi climàtic, coordinat pel Consorci Forestal de Catalunya i cofinançat, entre d’altres, pel mateix Institut. L’objectiu del projecte és transferir aquest coneixement en noves estratègies de gestió forestal.

El canvi climàtic constitueix una amenaça seriosa per a la conservació de les suredes, la producció sostenible de suro i la cadena de valor lligada a aquest producte, la qual cosa es pot traduir en una menor vitalitat i productivitat de suro degut a l’estrès hídric, un augment de les plagues o una freqüència més gran dels incendis forestals. És en aquest context que la incorporació de la gestió integral de noves tècniques i mètodes per millorar les capacitats d’adaptació de les suredes esdevé imprescindible.

El projecte es troba actualment a la primera fase de selecció dels rodals dels quals es farà el seguiment en base a la feina iniciada pel projecte Life+Suber i d’elaboració del protocol de recollida de dades. La segona fase consistirà en el processament de les dades obtingudes i diagnosi dels rodals, i la tercera i última fase serà de difusió dels resultats obtinguts per mitjà de les noves tècniques forestals innovadores.

S’executarà en els propers dos anys i compta amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Chemi Villar: “Hem creat un nou circuit d’assistència al SSIBE per receptar menys benzodiazepines”

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) ha iniciat aquest mes de maig una campanya per reduir l’ús de les benzodiazepines. N'hem parlat amb el director de l'Àrea Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà, Chemi Villar.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -