27.2 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Una boia intel·ligent i una estació meteorològica al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

L’objectiu és facilitar la identificació dels límits d’aquesta àrea protegida a l’hora de navegar

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han finalitzat els treballs de delimitació del seu àmbit marí i per facilitar-hi la navegació han instal·lat quatre boies, una de les quals és “intel·ligent”. Permetrà mesurar les condicions oceanogràfiques i meteorològiques: disposa de sensors que mesuren la intensitat i la direcció dels corrent així com la salinitat i la temperatura superficials de l’aigua. A més, s’ha instal·lat una estació meteorològica compacta que mesura la direcció i la intensitat del vent, la temperatura, la humitat relativa i la pluviometria.

Les noves boies s’afegeixen a les nou ja existents que delimiten la Reserva natural de les Illes Medes. Tenen una alçada de 2,58 metres i compten amb un sistema d’il·luminació coordinat per GPS i reflectors de radar. Així, serà més fàcil identificar els límits d’aquest espai natural i per tant respectar-ne les diverses limitacions com ara la prohibició de la pesca d’arrossegament i encerclament, la limitació del soroll, l’alimentació de la fauna marina, l’extracció de sorra o la instal·lació d’infraestructures marines.

En l’execució dels treballs per col·locar les boies han participat 4 patrons cabussadors per part del parc natural, una embarcació amb una grua d’11 tones, 5 cabussadors i un camió grua, a més del personal tècnic i científic que ha preparat l’equipament per prendre mesures oceanogràfiques.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -