9.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Una boia intel·ligent i una estació meteorològica al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

L’objectiu és facilitar la identificació dels límits d’aquesta àrea protegida a l’hora de navegar

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han finalitzat els treballs de delimitació del seu àmbit marí i per facilitar-hi la navegació han instal·lat quatre boies, una de les quals és “intel·ligent”. Permetrà mesurar les condicions oceanogràfiques i meteorològiques: disposa de sensors que mesuren la intensitat i la direcció dels corrent així com la salinitat i la temperatura superficials de l’aigua. A més, s’ha instal·lat una estació meteorològica compacta que mesura la direcció i la intensitat del vent, la temperatura, la humitat relativa i la pluviometria.

Les noves boies s’afegeixen a les nou ja existents que delimiten la Reserva natural de les Illes Medes. Tenen una alçada de 2,58 metres i compten amb un sistema d’il·luminació coordinat per GPS i reflectors de radar. Així, serà més fàcil identificar els límits d’aquest espai natural i per tant respectar-ne les diverses limitacions com ara la prohibició de la pesca d’arrossegament i encerclament, la limitació del soroll, l’alimentació de la fauna marina, l’extracció de sorra o la instal·lació d’infraestructures marines.

En l’execució dels treballs per col·locar les boies han participat 4 patrons cabussadors per part del parc natural, una embarcació amb una grua d’11 tones, 5 cabussadors i un camió grua, a més del personal tècnic i científic que ha preparat l’equipament per prendre mesures oceanogràfiques.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital estrena un informatiu audiovisual pels qui no tenen temps de seguir l’actualitat

A Ràdio Capital estrenem una nova secció: Es tracta d'una sèrie d'IGTV a Instagram on cada dia penjarem un resum informatiu en format audiovisual de menys de dos minuts. Presentat per Nerea Cabello

Altres notícies