3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Una intervenció arqueològica millorarà l’entorn de l’església de Sant Martí de Romanyà

Les excavacions s'emmarquen dins del projecte de recerca "Omnia mors adequat" que compta amb el suport de l'Ajuntament i del Departament de Cultura

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La setmana vinent s’iniciarà una intervenció arqueològica a l’entorn de l’església de Sant Martí de Romanyà de la Selva a càrrec de l’empresa Baula Recerca Arqueològica SL. La voluntat d’aquestes excavacions és la d’aprofundir en el coneixement de la necròpolis i poder endinsar-se en la descoberta cronològica de l’assentament, així com també quin és l’origen antropològic de la seva població.

L’excavació forma part del projecte de recerca “Omnia mors adequat” que compta amb el suport de l’Ajuntament i del departament de Cultura de la Generalitat, que ha atorgat una subvenció dins de la línia Projectes quadriennals de recerca en matèria d’arqueologia i paleontologia 2018-2021.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro s’ha reunit amb els veïns de Romanyà per tal d’explicar-los quin serà el projecte i poder donar informació al respecte. Aquest “comporta la implicació de diverses disciplines interrelacionades i es marca tres objectius: la reconstrucció històrica dels diferents assentaments humans al nucli de Romanyà; confirmar la presència romana al nucli i establir la relació amb la necròpolis, i reconstruir el mapa arqueològic de la zona”. Aquestes excavacions es duran a terme a la Plaça de l’Església, a la parcel·la privada de la família Almeda i als camps de l’entorn del nucli urbà.

L’any 2016, el consistori ja va realitzar actuacions en aquest punt. Va consistir en la construcció preventiva d’un mur de contenció de la plaça de l’Església de Romanyà (edifici prerromànic molt evolucionat del segle X), “que va posar al descobert la necròpolis del recinte religiós, de la qual es tenia coneixement a través de documentació procedent d’arxius i estudis historiogràfics”, afirmen des de l’Ajuntament. Aquestes intervencions permetran conèixer més a fons la història de Sant Martí de Romanyà de la Selva.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies