16.8 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

Una sentència judicial obliga a posar la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament de Palamós

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha fallat a favor d’un recurs presentat per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya on s’insta al poble de Palamós a penjar la bandera espanyola en un lloc preeminent de la Casa de la Vila, concretament, al balcó d’aquest edifici.

La sentència, que és favorable a la Delegació de l’Executiu central, esgrimeix que els ajuntaments s’han d’emparar en la llei 39/1981, de 28 d’octubre. La citada resolució també apunta que la bandera d’Espanya s’ha de situar a l’exterior del consistori.

Lluís Puig, batlle de Palamós, ha revelat a Ràdio Palamós que recorreran la sentència perquè, quan es van denunciar els fets, la bandera espanyola estava penjada, conjuntament amb la del municipi, la senyera i la d’Europa, malgrat que estaven relegades a la part més alta de la façana de la Casa de la Vila.

Actualment, no hi ha cap bandera penjada a la part més alta de la façana. Per contra, des del passat 27 d’octubre, dia que el Parlament de Catalunya va fer efectiva la declaració d’independència, hi ha una senyera al balcó de l’Ajuntament. Aquesta va ser hissada per Puig, l’alcalde palamosí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -