18.5 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Jornada de Nutrició, Gastronomia i Salut a Sant Feliu de Guíxols i Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i l’Espai Peix de Palamós acullen la jornada de Nutrició, Gastronomia i Salut durant aquest cap de setmana. La jornada està organitzada per la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural.

Durant el cap de setmana es compartiran els resultats de les últimes investigacions sobre l’alimentació i la salut. També s’espera debatre sobre la siutació de l’alimentació actual, les pràctiques en l’alimentació saludable i el potencial educatiu del turisme gastronòmic.

La jornada començarà divendres 24 al matí al Museu d’Història de Sant Feliu. En canvi, dissabte els actes seran a l’Espai del Peix, al moll pesquer de Palamós.

 

PROGRAMA

Divendres 24 de novembre (Sant Feliu de Guíxols)

  • 9:45h Entrega d’acreditacions i inauguració institucional
  • 10.00h L’alimentació i les seves circumstàncies: plaer, conveniència i salut. Conferència inaugural a càrrec de Jesús Contreras Hernández, Catedràtic d’Antropologia Social de la UB. Observatori de l’Alimentació del Parc Científic de Barcelona (ODELA).
  • 11.00h Torn de paraula i debat
  • 11.30h Pausa-cafè
  • 12.00h Sessions sobre: Som el que mengem? Diagnosi de l’alimentació actual
    Carles Casabona. Pediatre de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
    Gemma Garcia. Diplomada en Infermeria de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
    Carme Carretero. Catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la UdG
  • 13.00h Torn de paraula i debat
  • 14.00h Dinar
  • 16.00h Sessions sobre: Pràctiques a l’entorn de l’alimentació saludable amb Dolors Juvinyà Canal. Directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG. Lourdes Català. Responsable de Dietètica del Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària de SERHS Alimentació.
  • Torn de paraula i debat
  • 18.00h. Tastet de peix blau

Dissabte 25 de novembre (Palamós)

  • 10.00h Interès nutricional del peix. Passat, present i futur. Conferència a càrrec de José Juan Rodríguez, Professor de Nutrició i Bromatologia a la UAB
  • 11.00h Pausa – cafè
  • 11.30h Sessions sobre: El potencial educatiu del turisme gastronòmic
    Joan Luís Alegret. Professor titular d’Antropologia de la UdG i Director de la Càtedra d’Estudis Marítims. Dolors Vidal Casellas. Professora titular d’Història de l’Art de la UdG i Directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme-Calonge Sant Antoni. Jordi Tresserras Juan. Professor associat de gestió del patrimoni i turisme cultural de la UB.
  • 12.30 h Torn de paraula i debat
  • 13.00h Visita al Museu de la Pesca
  • 14.00h Dinar

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Processó de Verges: “Tot ha canviat, però som conscients que hi ha planter”

La Processó i la Dansa de la Mort d'enguany ja tenen les torxes a punt per encendre i acollir la representació amb més de 500 actors participants.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -