23.9 C
Pals
Dilluns, 3 octubre 2022
- Publicitat -

Unes 150 colles de caça reprenen les batudes del senglar a Girona després de l’acord amb el Govern

La nova normativa els obliga a notificar només les actuacions a boscos públics, que són el 20% del total a Catalunya

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El que sí que estan obligats a mantenir els caçadors és la senyalització in situ de qualsevol batuda. A més, la normativa imposa una sanció de 1.000 euros a aquells que posin traves o impedeixin als caçadors efectuar les batudes. Blanquera reafirma que des de la Federació de Caça hi estan d’acord perquè, segons narra, hi ha gent que entra a les zones senyalitzades per protestar “posant-se en risc”.

Actualment, es calcula que a Catalunya hi ha uns 200.000 porcs senglars. “Això és un problema perquè fan malbé cultius i posen en perill la circulació per la carretera”, ha dit el president territorial. A les comarques de Girona, s’espera matar-ne enguany uns 25.000 exemplars. Tanmateix, Blanquera insisteix en el fet que “és difícil de dir” perquè no es podran fer balanços fins que es recullen els llibres on les colles anoten manualment cada batuda; un format que ha quedat desfasat.

Una app per registrar batudes

Precisament en aquest sentit, la Federació de Caça de Catalunya estrena aquest any una aplicació mòbil que facilitarà la recol·lecció de dades. De moment, està en fase de prova i no l’utilitza tothom perquè “se l’han d’anar descarregant a poc a poc”. Almenys en un inici, només hi tindran accés els caps de colla.

La temporada de caça s’allargarà fins al març i el president ha expressat la voluntat de mantenir “reunions periòdiques amb l’administració” perquè, segons ha dit, “encara hi ha temes pendents a resoldre”, com disposar de més facilitats per poder tenir els gossos de caça complint amb la normativa vigent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La palafrugellenca Bolsova confirma el seu bon moment al torneig de Sant Sebastià

Aliona Bolsova, que la setmana passada ja va guanyar el torneig de Sèrbia (feia 4 anys que no aixecava cap títol), va arribar aquest cap de setmana fins a la final de l’Open de Sant Sebastià, i només l’austríaca Julia Grabher la va privar de la victòria
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -