18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

‘Univers Guinovart’: la nova exposició de l’Espai Carmen Thyssen

Es tracta d'una mostra temporal que es pot veure des del 31 de juliol i fins al 17 d'octubre de 2021.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Espai Carmen Thyssen ja té la primera exposició presencial postpandèmica: es tracta d”Univers Guinovart‘, que acostarà a qui la visiti l’obra de Josep Guinovart (1927-2007), artista català de nivell internacional. Es tracta d’una mostra temporal que es pot veure des del 31 de juliol i fins al 17 d’octubre de 2021. La mostra és un univers traçat des de dues geografies: la primera planta dedicada a una geografia física, indagant les arrels tel·lúriques que nodreixen la sensibilitat vers un món convuls, però també un món de somni, d’esperança, o de regeneració. La segona planta explora una geografia humana, perfila un recorregut més introspectiu, fent de pont amb la visió que té Guinovart de l’art “com un projecte, un esbós inacabat, una aproximació al desig, un mer intent, l’intent d’agafar l’aigua amb un sedàs”. Els paisatges de l´ànima i les ànimes dels paisatges ens conduiran per un viatge insòlit a través de l’Univers Guinovart.

Pilar Giró, comissària de l’exposició s’ha referit a la presentació a les obres que conformen la mostra: “està composta per una seixantena de peces, algunes d’elles que fa més de 20 i 30 anys que no havien participat en una exposició. Per tant, hi ha peces que podríem dir que són gairebé inèdites”. Guinovart “com ell bé deia, no representa la realitat sinó que el que fa és presentar-la: agafa la mateixa realitat, la manipula i ens la trasllada a les obres d’art”.

Univers Guinovart és una exposició realitzada en coordinació amb l’Espai Guinovart i l’Espai Carmen Thyssen, amb la presència de peces de diversos museus i col·leccions del país que permet a l’espectador realitzar una visita amb múltiples itineraris. Obres realitzades entre 1948 i 2007 que marquen la trajectòria artística d’aquest artista, a través cercles entrellaçats. Amb l’exposició, comissariada per Pilar Giró, es vol “retre homenatge al caràcter d’obra oberta amb la qual Guinovart definia la raó de la seva recerca plàstica: la mirada del públic que en fa seu el sentit i el significat”.

La proposta artística va lligada amb una proposta educativa, coneguda com “Espai Kids”, en la qual s’adapten els continguts expositius a la mirada dels més petits. A partir de jocs i complicitats, els més menuts s’acostaran a l’Univers Guinovart d’una manera més fluïda.

Accediu a tota la informació a espaicarmenthyssen.com

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -