24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Uns 60 voluntaris recullen 74 kg de deixalles de les platges de Llafranc i Calella de Palafrugell

La jornada va estar condicionada pel temporal marítim d’aquella mateixa nit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat dissabte, 16 de setembre, uns 60 voluntaris van recollir 74,56 kilograms de residus i diferents materials de les platges de Port Pelegrí de Calella de Palafrugell i de la platja de Llafranc. L’activitat “Netegem el litoral” està organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell amb la col·laboració de l’àrea de Qualitat Urbana i diferents centres d’immersió i activitats amb caiac.

El temporal marítim ocorregut a la zona aquell nit i l’estat de la mar durant el matí va impedir que els grups d’immersió poguessin sortir i també va dificultar les tasques a la platja, on havien quedat encallades diverses embarcacions. Només 11 persones de les que havien de fer immersió van fer la neteja amb apnea al Port Pelegrí. La sortida en caiac només va ser possible per 7 persones amb experiència i domini del medi. Entre ells hi havia 2 voluntaris del projecte Surfing for Science de la Universitat de Barcelona, que van fer amb el caiac el trajecte entre la platja de Llafranc i la de Sant Roc per mostrejar microplàstics.

Els 74,56 kg de residus recollits principalment eren restes de plàstics i envasos, i també fustes i ferralla arrossegats pel temporal. Tot el material recollit, després de classificar-se, es va traslladar a la Deixalleria municipal. L’objectiu de la jornada va més enllà de la retirada de residus del litoral, i també pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar l’ecosistema marí i evitar l’abocament de residus al medi natural.

A més de ser organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, la jornada compta amb la col·laboració del centre d’immersió Poseidon Diving Costa Brava a la platja del Port Pelegrí, i en el cas de Llafranc, gràcies als centres d’immersió Triton Diving i Barracuda Diving i de l’empresa de caiacs Tourist Service.

La jornada de neteja del litoral és una activitat amb anys d’història al municipi, en el que diferents entitats, centres d’immersió i l’Ajuntament de Palafrugell han impulsat diferents accions. Des de l’any 1993, l’associació de veïns de Tamariu impulsa iniciatives per l’estudi i protecció de del fons marí de Tamariu; a la platja de Llafranc s’ha dut a terme la neteja de la platja de manera ininterrompuda des de l’any 2004; i a Calella, les jornades s’han celebrat des de l’any 2013, a la platja del Port Pelegrí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -