5.5 C
Pals
Dilluns, 20 Gener 2020

Viatges iniciàtics

El més llegit

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.
Pere Maruny
Pere Maruny
Escriptor i periodista

Aquests dies que la Revolta Catalana s’ha apropat a les nostres contrades en forma de bloqueig de la frontera imposada amb la Catalunya Nord i el tall de l’AP7 a l’alçada de Girona -amb, un cop més, una violentíssima actuació policial, aquest cop a la ciutat de Salt- hem pogut copsar, els que hem volgut participar-hi, de la força política i la potència que està agafant el nostre jovent.
Se n’ha parlat prou, aquestes darreres setmanes, del paper dels i, sobretot, les joves nostrades en aquesta revolta. Per a moltes d’elles el ball de bastons de la policia espanyola durant l’1 d’octubre del 2017 va ser una mena de salt a una maduresa política que, dos anys més tard, s’ha traduït en una acció de lluita que ha desbordat qualsevol predicció, ha jubilat vells discursos encarcarats i ens ha fet grans, de cop, a molts altres.
Les càrregues policials descontrolades, les barricades per protegir-se’n, el foc que ha encès tantes nits del darrer mes, han resultat per a una generació que ara tenen entre els setze i els vint-i-pocs anys tot un viatge iniciàtic que els marcarà per a tota la vida, com ho feu el maig de 68 amb la joventut que va protagonitzar-lo. Però no són els únics: També la meva generació, els jovells d’entre 40 i 50 anys que fins no fa massa protagonitzàvem la nostra pròpia època, també hem hagut d’emprendre el nostre propi viatge iniciàtic, aquests dies, un viatge de transició entre aquest paper protagonista i el fet evident de no poder ser, ara ja, a primera línia per diverses raons, sinó assumint un altre rol diferent, ni millor ni pitjor, més de rereguarda.
Aquests dies de revolta ho estan canviant tot, mal que els hi pesi als conservadors de torn -alguns d’ells encara disfressats de progres. Benvinguda sigui, doncs, aquesta revolta, que ens posa a tots i a totes al nostre lloc.

Últimes notícies

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

Èxta6 presenten “Darrere la mirada”

Èxta6, després de presentar-nos el seu primer disc ple d’intencions “Viure Ràpid” el passat 2017, torna el 31 gener amb “Darrere la Mirada“. Un disc fresc i festiu, ple d’energia i bones vibracions. Amb aquest segon disc no han volgut trencar ni amb el so, ni amb el concepte, ni amb l’estil. És una evolució…

My Chemical Romance estrenen nova música

My Chemical Romance continuen motivant als seus seguidors amb totes les publicacions que fan a les xarxes i la darrera ha alegrat a un bon grapat, ja que el grup de Gerard Way ha mostrat un vídeo d’uns 30 segons on sona una melodia instrumental, que podria ser el fragment d’una nova cançó del grup.…

Roger Margarit torna amb “Blau” i estrena ‘El teu dibuix’

El cantautor Roger Margarit ha tornat i ho ha fet amb l’anunci d’un nou disc “Blau” que arribarà el 31 de gener i que el presenta amb ‘El teu dibuix‘, ja disponible en streaming i amb un videoclip que pots veure a Youtube. Sobre el disc, Margarit explica que és un treball conceptual sorgit dels…

Més notícies