11 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Vicenç Fajardo: “Nosaltres, els restauradors, no volem fer de poli dolent”, sobre el passaport Covid

“El sector es troba en una situació de got mig buit i mig ple”, ha afirmat avui al Supermatí de Ràdio Capital Vicenç Fajardo, president de la Cuina de l’Empordanet. Aquest és un col·lectiu que ajunta un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració que des de l’any 1995 treballa en l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori i en identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.

La citada frase fa referència a la implantació del passaport Covid, a falta de l’autorització del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, en nous espais com ara bars, restaurants, residències de gent gran, gimnasos, etc. En aquest cas, Fajardo parla dels sectors de l’hosteleria i la restauració i que sembla que sempre estan vistos amb lupa i que hagin de fer de “poli dolent”. Pel que fa al got mig ple, celebra que davant la pujada de casos de coronavirus no han de tancar com sí van haver de fer ara fa just un any.

Vicenç Fajardo creu que aquesta nova mesura pot ser un incentiu per a que els no vacunats canviïn d’opinió i s’acabin vacunant, tot i que ara mateix hi ha moltes incerteses sobre si s’aplicarà i, sobretot, COM s’aplicarà. A més, denuncia que els treballadors del sector es trobaran en situacions poc agradables quan en una taula hi hagi gent vacunada i d’altres que no ho estiguin, doncs a ells no els hi pertoca fer de policies. El president de la Cuina de l’Empordanet està a favor de qualsevol mesura abans que el tancament, ja que la situació és dràstica i té companys que tot just ara comencen a “treure el cap de la sorra”, però lamenta que el passaport Covid arriba en un moment de moltes reserves per sopars d’empresa i en època de Nadal. Tot plegat, diu, és un “cacau”.

Pujada de preus i falta de personal.

Fajardo pensa que les ganes de sortir i passar-ho bé de la gent, després d’haver estat tant de temps tancada, ajudaran a tenir una bona campanya de Nadal, però que preocupa com afectarà la pujada generalitzada de preus en l’abastiment d’aliments al sector.

Per últim, critica les dificultats actuals per trobar empleats, un problema que defensa que es troba en molts sectors laborals i també a l’estranger; i creu que és conseqüència d’un cúmul de coses, com ara els sous, els horaris o que moltes persones estan trobant una altra manera de viure amb menys despeses, i per tant, amb menys necessitat d’ingressos.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios