25.1 C
Pals
Dilluns, 24 juny 2024
- Publicitat -

VÍDEO ESPECTACULAR: Calella de Palafrugell a la sortida del Sol a vista de dron

No us perdeu les espectaculars imatges de Calella de Palafrugell i els Jardins de Cap Roig enregistrades amb dron

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell ha enregistrat imatges aèries sobre Calella de Palafrugell i l’espai dels Jardins de Cap Roig, dins d’un projecte de filmació recreativa del municipi amb dron, amb l’objectiu de promocionar el destí a nivell turístic, gràcies al seu gran interès paisatgístic i patrimonial.

Aquestes imatges de gran qualitat serviran principalment per actualitzar el banc d’imatges turístiques del municipi i promocionar-lo a través de xarxes socials (@VisitaPalafrugell) i del web oficial visitpalafrugell.cat.

Per tal d’enregistrar les imatges en dron dels Jardins de Cap Roig es va necessitar un permís especial concedit des de la Generalitat de Catalunya (ZEC, ZEPA). Cal destacar que la utilització d’aquests aparells en espais naturals protegits o d’interès natural està molt restringit i controlat. Així, és la primera vegada a la història que un dron pot sobrevolar aquest espai i que compta amb un permís i una autorització expressa per fer-ho.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural és el que aprova aquest tipus de permisos, els quals son molt limitats, per tal que el vol dels drons no provoquin molèsties i pertorbacions a les espècies protegides i amenaçades ni danys als hàbitats d’interès natural existents en l’espai. La molèstia que s’identifica com a més habitual associada a l’ús de drons és sobre la fauna.

Enregistrament amb drons de Calella de Palafrugell

Cal tenir en compte que la captació d’una imatge, per interessant que pugui ser, no justifica la molèstia a qualsevol element natural d’interès al qual, la gravació, pugui molestar. L’època més sensible per les aus és durant el seu període de nidificació.

Aprofitant que la Policia Local ha creat recentment una nova unitat de Drons amb agents formats en aquesta matèria, va ser l’encarregada de comprovar i supervisar que els pilots que participaven en aquesta gravació disposessin de tots els permisos administratius i les corresponents llicències per poder dur a terme l’activitat, al igual que adoptessin les mesures i precaucions ambientals i de seguretat.

Paral·lelament, la Policia Local de Palafrugell ha iniciat una campanya de control d’utilització i enregistrament d’imatges de drons al municipi per tal de vetllar pel bon compliment de les normatives vigents i la seguretat de la ciutadania.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Ítaca Sant Joan tanca amb èxit a l’Estartit

El Festival Ítaca Sant Joan, celebrat a la platja de l'Estartit, ha venut 10.000 entrades i ha acollit 15.000 assistents a l'exterior. Artistes com The Tyets, Julieta i Mushka han actuat aquest diumenge, mentre que dissabte van actuar Arde Bogotá i Cala Vento. El director del festival, Fran Arnau, ha destacat l'originalitat de la programació i la gran afluència de públic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -