17.5 C
Pals
Diumenge, 19 setembre 2021
- Publicitat -

Vistiplau de la Generalitat a la nova façana marítima de Sant Feliu de Guíxols

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Comissió d’Urbanisme de Girona ha donat el vistiplau al pla de millora del sector del passeig Rius i Calvet, ubicat a l’extrem dret de la badia guixolenca. Segons ha pogut saber Ràdio Capital, la comissió territorial ha emès un informe favorable i, per tant, el municipi pot continuar amb la seva tramitació. Aquest pla vol homogeneïtzar les façanes amb un topall d’alçada i impulsar la rehabilitació dels habitatges.

El projecte estableix pautes d’intervenció, tant de les places Ferran Agulló i de Sant Pere, com dels vials del seu entorn (passeig Rius i Calvet, passeig del Mar i avinguda Juli Garreta). Tot plegat s’engloba en la reforma de l’envellit sector del racó de Garbí i passeig de Rius i Calvet, un programa que vol dignificar l’espai amb una graderia sobre la platja. S’espera que en els pròxims dies el govern ganxó presenti el projecte executiu. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, reconeix que és un pla complex perquè implica diferents organismes.

El pla permetrà aixecar la suspensió de llicències que pesava sobre les característiques finques de la zona i que havia provocat el seu deteriorament.

Una graderia a la platja

El projecte de millora del passeig marítim és una de les iniciatives estrella del govern local, format per Tots per Sant Feliu, PSC i ERC. Té un pressupost de gairebé 1,2 milions d’euros, una inversió que es divideix en dos anys, amb càrrec als pressupostos de 2017 i 2018. Ho explica el mateix Josep Saballs:

Entre altres coses, la reforma preveu una graderia semicircular, en forma d’amfiteatre sobre la platja, que servirà d’accés al mar i alhora per celebrar espectacles i esdeveniments sobre la sorra amb vista al mar. També contempla un jardí lineal i un passeig entre el vial i la graderia, així com l’arranjament de l’asfalt i l’ampliació del calaix de la desembocadura de la riera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Primera Llista – 18 setembre 2021

Torna la Primera Llista, el repàs a les cançons més importants de la setmana!
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -