15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Torroella destina 100.000 € als projectes dels ciutadans en els pressupostos participatius

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els primers pressupostos participatius de Torroella de Montgrí arriben a la seva recta final, amb la fase de votació ciutadana que s’inicia el proper dilluns 16 d’octubre i finalitzarà el dia 31 del mateix mes.

L’Ajuntament ha posat, en concepte d’inversions, a disposició de la ciutadania 100.000 € del pressupost municipal del 2018. D’aquests 100.000 euros, 75.000 € es destinaran a projectes proposats directament per la ciutadania i 25.000 € s’imputaran a inversions proposades des dels cinc consells de barri existents al nucli torroellenc.

Finalment doncs, seran 9 els projectes que es portaran a votació durant aquesta segona quinzena del mes d’octubre:

  • Millora de l’accessibilitat de les voreres del municipi, per tal de rebaixar-les i permetre l’accés a les persones amb mobilitat reduïda o bé cotxets.
  • Carril bici que connecti les escoles amb la zona esportiva municipal (1a fase)
  • Camins segurs a l’Escola Guillem de Montgrí i l’Escola Bressol Petit Montgrí, creant i senyalitzant itineraris segurs per garantir la seguretat dels infants. En aquesta proposta també s’inclou el projecte de creació d’un carril bici des de la carretera de Sant Jordi fins a les escoles.
  • Adequació d’un espai de benvinguda per accedir al Massís del Montgrí, amb senyalització de l’accés i millora del punt d’informació amb zona d’aparcament, taules de pícnic i arbrat.
  • Millora del camí d’accés al Pavelló del Guillem de Montgrí, asfaltant i redefinint el camí i l’aparcament adjacent.
  • Ampliació de la vorera de la façana de l’Escola Sant Gabriel, per millorar la seguretat dels infants, eliminant places d’aparcament per transformar-les en espais segurs i transitables per les famílies.
  • Millora de les pistes poliesportives de l’Escola Guillem de Montgrí, per tal d’aconseguir una zona esportiva més segura i menys agressiva.
  • Millora dels Jardins John Lennon, amb renovació dels jocs infantils, enllumenat i enjardinament.
  • Millora del parc infantil de la Ronda Pau Casals, davant l’Escola Sant Gabriel, amb una actuació integral de renovació dels jocs infantils existents.

Els majors de 16 anys i empadronats al municipi podran votar o bé a través d’internet mitjançant la plataforma de vot electrònic www.participa.torroella-estartit.cat o bé presencialment, mitjançant butlletes i urnes que es trobaran als equipaments de proximitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -