6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Xavi Gaitx: “Volem que els participants descobreixin la bellesa i la complexitat de l’Ardenya”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Xavi Gaitx: "Volem que els participants descobreixin la bellesa i la complexitat de l'Ardenya"
Loading
/

A Santa Cristina d’Aro torna aquest 10 de desembre el Trail de l’Ardenya pel Massís de l’Ardenya, una cursa organitzada per l’Associació Esportiva Matxacuca. Per avançar-nos algunes de les novetats de l’edició d’enguany i donar-nos alguns detalls més sobre la cursa ens ha visitat al Supermatí un dels membres de la organització, Xavi Gaitx.

Aquesta és la dotzena edició de la cursa, després d’haver-se de suspendre l’any 2020 per la pandèmia. La trail està formada per tres recorreguts diferenciats: una de 10 quilòmetres, una de 23 i una de 43 quilòmetres. Xavi Gaitx explica que enguany s’esperen uns 700 participants entre les tres curses.

El Massís de l’Ardenya, explica Xavi Gaitx, no és una zona de cims amb molta alçada. La seva bellesa rau en els corriols que recorren els boscos d’aquest massís. A més, el terreny li dóna un punt de dificultat a la cursa i això és un aspecte que busquen molts corredors. Xavi Gaitx explica que als corredors els atrau la zona de l’Ardenya.

En Xavi Gaitx confessa que està enamorat de l’Ardenya i que “les vistes són espectaculars”. El punt més alt de la cursa és el cim del Montclar, on es pot veure part del Baix Empordà i Llagostera. Així és té una vista de 360 graus del Massís de l’Ardenya i part dels cims de les Gavarres. A més, amb la cursa més llarga s’arriba fins a Rosamar.

La marató d’enguany té un desnivell de més de 2.000 metres positius. Hi ha zones que són més planes, però és inevitable que la cursa tingui aquest desnivell. En Xavi Gaitx recomana entrenar les pujades a l’hora de participar a la cursa. Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de matxacuca.cat i es tanquen aquest dimecres a les 23:59.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios